Nytt

Politiet klarer ikke å stoppe menneskesmuglingen av ukjent omfang av albanere fra Norge til England mellom havnene i Brevik og Immingham, opplyser NRK Telemark.

Politiet tror at det hovedsakelig er et albanske miljø i Sverige som smugler albanere til England via containere og trailere. Men de siste månedene har også flere kommet direkte til Norge med fly fra Albania, og ikke via Sverige.

Siden vi forsøker å holde et høyt servicenivå på Document, kan vi gi norske myndigheter en fullstendig gratis analyse av problemet: Politiet har ikke godt nok utstyr. Vi kan også gi et gratis tips til hvordan man kan hanskes med situasjonen: Ved å innstallere røntgenscannere ved innkjørselen til fergene.

Denslags moderne hjelpemidler er allerede i bruk f.eks. i USA og ved et tredvetalls havner i Italia, og avslører ikke bare nådeløst ulovlige innvandrere av det mest kreative slaget (som denne karen), men også narkotika og våpen.

Systemene er tallrike, med navn som blant andre Matrix og OmniView, og kan bestilles fra diverse teknologibedrifter verden rundt. En pryd for ethvert statsbudsjett, og etter sigende ikke inflasjonsdrivende.

 

Politiet: – Vi sliter med å stoppe menneskesmuglingen fra Brevik