For alle dem som frykter at plantenæringen CO2 er i ferd med å ødelegge kloden og vil skryte av hvordan de «reduserer sitt forbruk» for venneflokken som driver kjøpefest på nye batteribiler, har det svenske finansteknologi-selskapet Doconomy redningen: et kredittkort som sporer karbondioksidutslipp fra alt du kjøper!

DO-card kobler pengeforbruket direkte til virkningen det angivelig har på planeten, i et forsøk på å oppmuntre kortholderen til aktivt å redusere sitt daglige «karbonavtrykk». Brukere kan gjøre sine daglige kjøp med DO-kortet og spore karbonutslippene knyttet til forbruket i en egen app som bruker et beregningssystem kalt Åland-indeksen, for å måle hvor mye hver transaksjon genererer av CO2-utslipp.

Ikke nok med det: Selve kortet er laget av biologisk materiale påtrykket med Air Ink, et blekk laget av resirkulert sot fra forbrenningsprosesser. De som registrerer seg, får tilgang til en gratis sparekonto som hjelper dem å forstå sitt karbonavtrykk, lære om FN-sertifiserte klimakompensasjonsprosjekter og finne investeringsfond som skal ha en positiv innvirkning på mennesker og planeten. Da Doconomy lanserte nyheten i 2019, var FNs klimaendringssekretær Patricia Espinosa naturligvis entusiastisk:

– Folk tenker også på miljøet i sitt daglige liv, inkludert å ta mer informerte beslutninger om hva de kjøper, derfor er vi glad for å ønske dette initiativet tatt av Doconomy.

Doconomys DO-card er bare nok et eksempel på hvor altomfattende og sprøtt klimahysteriet er: Doconomys hjemland Sverige ble nylig rammet av sementkrise, fordi den øverste miljødomstolen i Sverige nektet sementprodusenten Cementa fornyet tillatelse til å drive kalkutvinning i selskapets steinbrudd på Gotland. Det ble raskt så problematisk at regjeringen måtte gripe inn.

Også her i Norge er CO2-utslipp fra sement høyere prioritert enn sykehus i Alta, som jo er altfor dyrt. Milliardene flyter imidlertid fritt til prosjekt «Langskip», som skal begrave CO2 under havbunnen fra sementfabrikken i Brevik. Det er lite trolig at den nye regjeringen vil stoppe galskapen.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.