Nytt

Privat får man rett som det er — fra f.eks. leger, politifolk og offentlige saksbehandlere — høre om eksempler på upassende og demonstrativ adferd i islams navn i Norge, herunder også verbalt aggressiv sådan, men disse kan sjelden gjengis uten at detaljene identifiserer kilden mot dennes vilje. Dermed blir det ikke noe av.

I dag gir Bergens Tidende imidlertid et eksempel på offentlig freidighet, og det av en type som gjør tilskueren paff. Sjåføren på en flybuss til Flesland stoppet kjøretøyet i to minutter for å be, noe som etter omtalen å dømme må ha resultert i en pinlig og klam atmosfære ombord:

– Så la han seg ned på gulvet i midtgangen, mens vi satt og smilte, forteller Østraat.

Hun hadde ingenting i mot den lille bønnepausen som fant sted klokken 19, samtidig som solen gikk ned.

– Det var på en måte litt fint, sier hun.

Om bord på bussen var 5-6 passasjerer. De ventet i stillhet mens sjåføren ba.

– Vi satt og kikket litt på hverandre. Det var vel ingen av oss som hadde opplevd noe lignende før, sier passasjeren.

En talsmann for Bergen Moske er klarere i sin tale når han antyder at dette er upassende, enn en talsmann for buss-selskapet er det. Den norske unnvikenheten kunne vanskelig ha latt seg illustrere på et mer slående vis. Ingen andre store medier har tilsynelatende funnet det interessant å viderebringe nyheten heller, enda den er beslektet med den aktuelle saken om bønnerom.

Hva om sjåføren hadde vært kristen? Gad vite om vi ikke allerede ville ha sett HEF høyt og lavt i mediene allerede. Men så var han altså muslim. Da snakker man helst ikke om slikt.

 

Stoppet flybussen for å be

Les også

-
-
-