Nytt

Den 14 år gamle Malala Yousufzai er på vei til Storbritannia for å bli behandlet etter at hun i forrige uke skutt av Taliban for å skrive om jenters rett til utdannelse på en BBC-blogg.

Talibans angrep på Yousufzai har ført til fordømmelse både internationalt og i Pakistan.

14-åringen er blitt behandlet på Pakistans beste militærhospital, men hun har behov for en lengre behandling for å komme seg fysisk såvel som psykisk.

Et ambulancefly, der er stillet til rådighed af De Forenede Arabiske Emirater, er ifølge talsmanden lettet fra Islamabad og nu på vej til Storbritannien.

– Gruppen af læger, der har behandlet Malala, anbefalede, at hun blev flyttet til et britisk center, som har kapaciteten til at yde en integreret behandling af børn, der har fået alvorlige og livstruende skader, siger talsmanden.

Symbol på modstand

Den 14-årige pige er blevet behandlet på Pakistans bedste militærhospital i Rawalpindi, der er hovedstaden Islamabads tvillingeby. Her slukkede lægerne søndag i kort tid for respiratoren, hun ligger i, og det med et godt resultat.

Med sin kritiske blogg har den modige 14-åringen blitt et markant symbol på motstanden mot pakistansk Talibans anstrengelser for å hindre jenter i å ta utdannelse. Pakistanske myndigheter har utlovet en dusør for pågripelse av gjerningsmennene som skjøt Yuosefzai i hodet da hun var på vei til skolen.

I Pakistan har der været holdt nogle demonstrationer til fordel for børneaktivisten, men regeringsmyndighederne har afstået fra officielt at kritisere og navngive Taleban for angrebet. Det kaldes af kritikere en manglende vilje til at gøre op med ekstremisme.

Modstandere af Pakistans regering og militær siger, at nedskydningen bare er endnu et bevis på statens manglende evne til at tackle yderliggående militante.

Jyllands-Posten: Skudt pakistansk pige flyves til udlandet