Nytt

Carpe Diem, en hiphopduo fra Oslo, uttrykker gjerne varme ord om mangfold og flerkultur.  De retter oppmerksomheten mot sin egen vennekrets.

 En hindu og en muslim som begge er norske og rapper om venneflokken som «en pose nonstop».

Carpe Diem ser med egne øyne at folk ikke ønsker å leve i flerkulturelle miljøer. Oslo blir segregert, og det mener de er usunt. Homogene skoler er tydeligvis noe Carpe Diem vil fjerne. Det ser ut til at ønskedrømmen er at folk burde tvinges til å leve som om de var i en pose nonstop.

Som på tidligere album, handler flere av tekstene til Karpe Diem denne gangen om Oslo. Byen de elsker å gå seg vill i, men også ser store problemer i.

– Oslos største utfordring er bikiniskillet mellom øst og vest, som bare blir større. Dette gjelder ikke bare hudfarge, men så mange plan: Inntekt, kulturforskjeller, homogene skoler på begge sider av byen. Dette er ekstremt usunt, sier Chirag Patel.

– Vi har spilt inn de to siste albumene våre i Stockholm og sett hvor ille det er blitt der. Noen må ta tak i dette i Oslo før det er for sent, men det er vel et for dyrt og upopulært tiltak. Dessverre.

 

http://www.aftenposten.no/incoming/Karpe-Diem-er-bekymret-for-sitt-elskede-Oslo-6995553.html