– Jeg er brun på en måte hvite folk liker, derfor er det viktig at jeg hever stemmen på vegne av palestinerne.

Det sier podcaster, tv-ansikt, frisør og kokebokforfatter Fetisha Williams (30) i et omfangsrikt portrettintervju i helgens A-magasin(+).

Replikken falt da journalist Guro Hoftun stilte spørsmål ved Williams’ reaksjon på influenserkollega Linnea Løtvedts TikTok-klipp om Gaza. Løtvedt fortalte i videoen at hun vil holde seg nøytral til konflikten. Svaret fra Williams manglet de helt store argumentene:

All that forehead. No brain. You white, precious, stuck up little bitch

Journalisten spør om hun kan forstå at hun ble kalt rasist etter utbruddet.

– Om folk mener jeg er rasist fordi jeg kalte henne hvit og privilegert, så er de selv rasister. Da har de misforstått.

Dyp kløft

I en kronikk i Aftenposten skrev Magdi i Karpe Diem at han ikke lenger følte seg som en del av et «vi» i Norge. Dette skal ha skjedd etter at bombene over Gaza «skaper en dypere kløft i Europa». Journalisten spør Williams om det er dette som er essensen i det hun forsøker å formidle.

– Hundre prosent. Jeg er brun på en måte som hvite folk liker, derfor er det viktig at jeg hever stemmen på vegne av palestinerne.

Og legger til:

– Folk er rasister. Men det de er redd for, er å bli kalt rasister.

Videre informasjon om hvilken måte man kan være brun på for at mennesker med redusert hudpigmentering skal mislike deg, ble ikke fremlagt.

Konstruerer konflikt mellom hudfarger

I kommentarfeltet under intervjuet er ikke Tony Bernhard Kløftan særlig imponert. Han mener Williams bommer når hun konstruerer en konflikt mellom «hvite» og «brune» i Israel.

– Det er mulig Fetisha Williams har opplevd rasisme selv, men hun bommer når hun bruker hudfarge som nøkkel til å forstå konflikten i Midtøsten. Det er ikke varierende grad av brunfarge som er problemet i forholdet mellom Israel og Palestina, og det er nok derfor det var Williams som fikk rasist-stempel i den utvekslingen.

Ikke noe nytt

Det er ikke noe nytt at Williams ser ikke-eksisterende rasister på høylys dag. Som deltaker i TV2-serien Camp Culinaris var hun overbevist om at Leif Einar «Lothepus» Lothe var rasist.

Det ble avkreftet i løpet av innspillingen.

Fetisha Williams er født i Miami, Florida. Faren møtte en norsk kvinne og flyttet til Moss da datteren var to år. Først seks år gammel fikk hun komme etter til Norge.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.