En uunngåelig sannhet er at verden bare bryr seg om en død palestiner når Israel er ansvarlig. Stillheten er øredøvende når araberne dreper palestinere eller palestinere dreper palestinere. Hykleriet er ubestridelig – også i Norge.

Hvis venstreorienterte briter bryr seg så mye om livene til uskyldige sivile i Midtøsten som de hevder, hvorfor holdt de ikke da ukentlige massedemonstrasjoner med krav om våpenhvile i Syria?

Det skriver Michael Deacon i The Telegraph. Han kunne like godt ha stilt samme spørsmål til de venstreorienterte i Norge.

Livet er fullt av mysterier, skriver Deacon, og han vil gjerne ha svar på spørsmålet vi alle funderer over: Hva er det med venstresiden og dens fanatiske kamp for palestinerne, når det finnes så mye lidelse, forfølgelse, okkupasjon og folkemord i resten av verden?

London – January 13 2024: Pro-Palestine Protest for a Ceasefire in London, marching from Bank to Trafalgar Square and Whitehall. Photo: Erlend C. L. Birkeland, UK.

Deacons kommentar ble publisert samme dag som Documents artikkel: Feministisk skribent: Kvinnelig verneplikt vil ikke «knuse patriarkatet»:

– Journalist og feminist Linn Stalsberg skriver i Dagsavisen at kvinnelig verneplikt ikke er bra fordi det ikke vil «knuse patriarkatet».

Denne teksten handler ikke om verneplikt, men Stalsbergs kommentar avslører nettopp det Deacon og mange av oss ikke kan fatte og begripe.

Hvordan kan den norske venstresiden og hardcore feminister som Linn Stalsberg fullstendig ignorere lidelsen til israelerne den 7. oktober? Spesielt den umenneskelige volden og de brutale voldtektene mot kvinnene.

Seksuell vold mot kvinner brukes som våpen i krig

Vi tror nesten ikke det vi leser, for Stalsberg presterer faktisk å skrive en kommentar om hvordan seksuell vold brukes mot kvinner i krig uten å nevne Hamas med et ord. I stedet fokuserer hun på det «okkuperte Gaza og de drepte i massakrene Israel bedriver»:

– Seksuell vold mot kvinner brukes som våpen i krig. Mishandling av kvinner i hjemmene øker i land som er i krig, også hos den «gode» part der soldater kjemper en forsvarskamp. Det er også statlig vold mot kvinner, som i det okkuperte Gaza, når de mister helsehjelp, fødehjelp, når de må se barna sine sulte, være livredde, bli lemlestede eller dø, og når de lemlestes eller dør selv.

– Kvinner og barn utgjør 70 prosent av de drepte i massakrene Israel bedriver. Å være okkupert er i seg selv strukturell daglig vold, for alle kjønn. Er det vold i storsamfunnet, og storsamfunnet tillater det, ja, kanskje også dyrker det fram, så vil det også være vold i hjemmene.

Kanskje vi burde minne Stalsberg på hva Israel kjemper for. Hva hadde hun sagt hvis dette var i Oslos gater og den unge jenta var en av hennes egne?

 

Vi kan bare si som John i kommentarfeltet:

– Og mens det lysner til en ny dag, kan man atter konstatere at det eksisterer mange rare og kontaktløse tanker der ute i vår verden.

Stalsberg fortsetter fordømmelsen av Israel ved å insinuere at kvinnemishandling har økt i landet etter at sivile fikk tilgang til våpen. Fortsatt ikke et ord om Hamas eller undertrykkelse av kvinner i Midtøsten i islams navn. Eller i hjemlandet Norge, for den saks skyld:

– Israelske medier meldte før jul i fjor om at kvinnegrupper mottok meldinger fra livredde kvinner etter at landet lettet på regelverk og ga sivile tilgang til våpen etter angrepet fra Hamas 7. oktober.

– En uke senere hadde 41.000 nye personer fått tillatelse til å bære våpen. Kvinnemishandling hjemme øker under konflikt ute, og antall nye våpen i omløp blir til angst hos allerede livredde kvinner.

Ingen bryr seg om palestinerne i Syria

Siden begynnelsen av den syriske borgerkrigen i 2011 har mer enn 350.000 mennesker blitt drept, hovedsakelig sivile, skriver Deacon. Nesten 4000 palestinere er drept i konflikten, rundt 120.000 har flyktet fra landet, og ytterligere 280.000 har blitt internt fordrevet.

Til tross for disse palestinernes og andre uskyldige menneskers død, fordrivelse og nød har den britiske venstresiden knapt nok protestert. Deacon kan huske noen få demonstrasjoner for flere år siden som protesterte mot vestlig intervensjon og forlangte «Hands off Syria».

London, UK – 9 September 2013: Protesters hold placards reading «Hands off Syria» during an antiwar demo against military action in Syria. Photo: Shutterstock by pcruciatti, Italy.

Deacon har observert den samme inkonsekvente reaksjonen som vi har gjort. Når sivile blir drept av krigere i et land i Midtøsten, vekker det ingen eller liten interesse, men så snart Israel er involvert, griper venstresiden umiddelbart muligheten til å fordømme landet og viser verden sitt jødehat forkledd som antisionisme.

De marsjerer i rasende protest mot Israel hver lørdag i flere måneder og er spesielt glad i å sammenligne landet med Nazi-Tyskland, skriver Deacon. Samtidig ignorerer de at Israel forsvarer seg mot kidnappingen, voldtekten og slaktingen av folket av en jødehatende terrorgruppe som har som mål å utrydde landet.

Som altså denne feministen i Norge nettopp har gjort.

Daniel Kubes skrev om den samme dobbeltmoralen i National Post:

– En uunngåelig sannhet er at verden bare bryr seg om en død palestiner når en israeler er ansvarlig. Stillheten – i aviser, på sosiale medier, rundt middagsbord og i byens gater, er øredøvende når araberne dreper palestinere eller palestinere dreper palestinere.

– Den blir så konsekvent ignorert at man skulle tro at det nesten ikke eksisterer i det hele tatt – men det forekommer hyppig og er brutalt. Hykleriet er ubestridelig.

Hvorfor Norge, av alle land i verden?

Hva i all verden kan forklare et slikt avvik, spør Deacon? Han mener denne gåten er et three-pipe problem, som da Sherlock Holmes røykte én eller flere piper mens han tenkte på løsningen av et mysterium.

Vi trenger å røyke flere piper for å finne svaret, selv om vi vet sånn noenlunde hvorfor. Mye av det er antisemittisme forkledd som antisionisme. Et underliggende hat mot jøder og Israel som har vokst seg sterkere ved hjelp av tiår med propaganda i skoler, medier og blant våre politikere.

OSLO – APRIL 14: Protesters carry a sign reading «Solidarity with Palestinians» in a march to Norway’s parliament building to protest Israel’s shooting of Palestinians in Gaza. Oslo, April 14, 2018. Photo: Shutterstock by Ryan Rodrick Beiler, Norway.

Så har vi islams inntog i våre land, som de liberale har omfavnet og bøyer seg i støvet for. Den såkalte undertrykte lettkrenkede minoriteten som består av en fjerdedel av jordens befolkning.

Sist men ikke minst: Der fleste israelere er hvite i huden, det er de som er undertrykkerne og okkupasjonsmakten, for brune og svarte er alltid de undertrykte og kan aldri være rasistene – ifølge venstresiden.

Likevel er det vanskelig å forstå for mange av oss som er vitne til Norge fra et annet kontinent og ser hvordan landet vi vokste opp i, skiller seg ut på alle måter når det gjelder konflikten i Midtøsten.

Hvorfor Norge, av alle land i verden?

Feministen som glemmer ofrene fra 7. oktober er dessverre ikke unik. I går kunne vi lese på Document om en religionsprofessor som anmelder direktøren i Vinmonopolet for å selge vin fra Israel.

OSLO 22.03.2009:
Dag Øistein Endsjø innledet om temaet «Hat mot homofile i religionens navn» under Dialogmøte om hat på Litteraturhuset i Oslo søndag. I diskusjonspanelet satt f.v.: VG-redaktør Hanne Skartveit, utenriksminister Jonas Gahr Støre, PST-sjef Jørn Holme, styremedlem i Salam-bladet Mubashir Amin og styremedlem ved Holocostsenteret Berit Reisel.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB .

Professor Dag Øistein Endsjø har anmeldt administrerende direktør i Vinmonopolet, Elisabeth Hunter, til politiet og beskylder henne for å ha utbytte fra både tyveri, forbrytelser mot menneskeheten og brudd på folkerettslige regler og skikker for krigføring.

En venn delte Endsjøs innlegg på Facebook, og det var vanskelig å la være å kommentere. Det som virkelig var påfallende, var alle som hyllet professoren i kommentarfeltet. Det er så mange land som kan boikottes for brudd på folkerettslige regler og skikker for krigføring. Ingen av dem så galskapen i anmeldelsen?

En leser på Document skriver:

– Nå har det blitt så mye hatefulle utspill mot Israel og jøder fra folk her i Norge at jeg lurer på om mange av dem kanskje ønsker seg tilbake til den tiden da jøder fikk stemplet en J i passet sitt!

Vi kan virkelig begynne å lure.

London, UK. 9 Dec London UK – Dec 9 2023: Pro-Palestinian muslim protesters hold a banner saying «From the river to the sea…» and chant at a protest calling for an end to Israeli attacks on Gaza. Photo: Shutterstock by Andy Solomon, UK.

Er dette det Norge du ønsker å oppdra barna dine i?

OSLO – MAY 1: Activists carry a banner in English and Norwegian: «Free Palestine: Stop Buying Occupation Products» at the annual May Day march in Oslo, Norway, May 1, 2017. Photo: Shutterstock by Ryan Rodrick Beiler, Norway.

Dette er ikke Iran eller Gaza, dette er hjertet av Oslo, kun 100 meter fra Stortinget, skriver Avi Nir-Feldklein på X.

Radio Genoa har publisert en video som burde skremme vettet av oss som er bekymret for Norges fremtid. Radio Genoa skriver:

I «siviliserte» Oslo tegner innvandrere et hakekors på det israelske flagget, spytter på det og tråkker på det. I dag Israel, i morgen selve Norge, Italia, Tyskland, Spania osv. Er dette det Europa der du ønsker å oppdra barna dine?

Ja, sier den antisemittiske islamofile venstresiden i Norge som har skyld i dette.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.