Sakset/Fra hofta

I fremtiden kognitive samfund kommer klassemodsætningerne ikke til at være mellem de rige og de fattige, men mellem de vidende og de uvidende. Vi får i fremtiden en stor klasse af vidende og så resten. En fjerdedel mod resten.

Eliten bliver så stor, at den ikke ligner en elite længere, men en klasse. En kulturel overklasse af kreative, innovative, omstillingsparate iværksættere og en stor kulturel underklasse af imitative, vanetænkende og fastgroede – mange af dem indvandrere og asylansøgere. McWorld-folket mod Jihadfolket. Udkantsdanmark mod metropol.

Lad mig slutte med et citat fra Generation Doof: ”De kloge lever af de dumme. De dumme lever af arbejde”. Sådan er menneskesynet. Hvis vi ikke får flere indvandrere, kan vi danskere ikke være kreative.

Hans Hauge i denkorteavis.dk