Nytt

VG skriver at flyktninger i Åmli kommune kan få et tilskudd på inntil 30.000 kroner for å ta førerkort, penger som tas fra statens integreringstilskudd til kommunen. Flyktningekoordinatoren i kommunen begrunner det hele med at det er veldig viktig å ha førerkort i Åmli, og at flyktninger ikke har samme mulighet som andre til å drive øvelseskjøring.

En talsmann for FrP spør seg om dette kan være lov, noe det kompetente departementet besvarer med å si at kommunene selv bestemmer hvordan disse pengene skal brukes.

Det er en tanke lettvint av departementet å vaske sine hender på denne måten, da diskriminering er ulovlig uansett hvem som er ansvarlig. For hva annet er dette enn diskriminering av ressurssvake personer i Åmli kommune uten generøse bileiere med tid til overs i sin familie eller omgangskrets, som ikke er flyktninger og gjerne skulle ha hatt førerkort?

Det er kanskje unødvendig å tilføye at en talsperson for trafikkskolene synes det hele er kjempetopp, og slett ikke begrunner det med at bransjen på denne måten tjener mer penger.

 

Flyktninger får sponset førerkort