Støre rykker ut mot Drammen kommune etter vedtaket i kommunestyret om at de vil ta imot ukrainske flyktninger, ikke ikke-europeiske. Det borgerlige flertallet begrunner dette med integrering. Men det er ikke et argument statsministeren, Tonje Brenna eller Diskrimineringsombudet godtar.

Dette er et vedtak som ikke er lovlig. Det er ikke noe kommunene kan gjøre, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Drammen kommune har vedtatt å kun ta imot ukrainske flyktninger.

– Kommunene må vurdere hvor mange de kan motta, og så er det en avtale med staten at vi tar imot på en god måte. Det ligger en grunnleggende verdi at vi respekterer at folk på flukt skal behandles likeverdig, sier Støre ifølge NRK. (NTB)

Dermed overkjører de det lokale demokrati. De tillegger ikke innbyggernes egne interesser noen vekt og underkjenner at det overhodet er en legitim begrunnelse. De vil ikke forholde seg til at forhold i lokalmiljø eller på skoler er forverret pga innvandringen. Dermed blottlegger de en dyp konflikt: Skal ikke lokale innbyggere ha rett til å forsvare sitt lokalmiljø?

Det er politikerne som har åpnet for masseinnvandringen, men de nekter befolkningen å regulere den ut fra sine interesser. De får beskjed om å lystre. Støre/Brenna og diskrimineringsombud Thon kaller det ikke-diskriminering, men i virkeligheten er det de som diskriminerer sin egen befolkning.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.