Shazia Majid er kommentator og journalist i VG og datter av arbeidsinnvandrere fra Pakistan som kom til Norge på begynnelsen av 1970-tallet.

I en kommentar i Norges største avis om at Drammen kommunes nekt til flere ikke-vestlige innvandrere handler om hudfarge, skriver hun:

«En må gjerne forsøke å overbevise folk om at vedtaket i Drammen kommune om å kun ta imot ukrainske flyktninger ikke handler om hudfarge og kultur. Men det holder ikke», skriver Majid i VG.

Shazia Majid mener at å prioritere ukrainske flyktninger i realiteten er «en effektiv utestenging av mørkhudede (flyktninger) til Norge og til Drammen».

Mener Majid dermed at ukrainske flyktninger ikke kan være mørke i huden? Er det ingen afrikanere eller arabere som har bosatt seg i Ukraina?

I Ukraina bor det så mange som opp mot 400. 000 sigøynere. Er disse ikke mørke nok i huden for Majid om de velger å flykte til Norge og Drammen?

«Dette har «vi» gjort før. Kanskje ikke på dette nivået og på en så tydelig måte som i Drammen i 2024. Men tydelig nok, og med de midlene man hadde til rådighet. Med «vi» tenker jeg for eksempel på Trondheim kommune i 1970, eller Finnmark året etter. Da hadde det kommet noen hundre ikke-vestlige, et annet ord for mørkhudede, til Norge. De ble omtalt som «fremmedarbeidere», skriver Majid, som altså selv er datter av fremmedarbeidere.

Illustrasjonsbilde: Pixabay

Shazia Majid skriver:

«Drabantbyen Lambertseter satte seg for eksempel kraftig på bakbeina da kommunen foreslo å bygge boliger til innvandrere i bydelen på slutten av 70-tallet. Begrunnelsen var den samme, ikke-vestlige betød trøbbel.»

«Norge forsøker nå å få denne diskrimineringen formalisert og systematisert.»

Hun tenker da selvsagt på at Drammen kommune nekter å ta imot flere flyktninger med ikke-vestlig bakgrunn.

Kjenner Majid noe til oversikten over voldtekter, knivstikkinger, tyverier og vold på skoler i kjølvannet av, og med, denne typen innvandrere?

«Det evige spørsmålet er om problemene skyldes hudfarge, religion og kultur, eller om de skyldes klasse, fattigdom og diskriminering.»

Det mener altså Majid heller er årsaken til at nærmere 52 prosent av ungdommene på Fjell i Drammen dropper ut av videregående skole, og at ungdomsvolden har økt dramatisk de siste årene.

Majid avslutter sin kommentar med å spørre hvordan Drammen kommune har tenkt å stoppe «ikke-vestlige» drammensere som gifter seg med utlendinger.

Men det regnes som familiegjenforening, og ikke mottak av flyktninger. Og det vet Majid.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.