Nytt

I den innvandrerdominerte bydelen Vollsmose i Odense har det skjedd en voldsom økning i innbrudd hos de få gjenværende dansker. Noen ønsker dem vekk.

Det er ubehagelig, men en påtrengende realitet: innbruddstyvene går etter danske navn, og det må ha en hensikt. De er ikke ønsket i området.

Hedder du ’Hansen’ eller ’Nielsen’ til efternavn og bor i Odense-bydelen Vollsmose, så er din risiko for at blive udsat for et indbrud væsentligt større end hvis du havde haft et mere udenlandsk-kligende efternavn.

En sand indbruds-hetz mod etniske danskere har nemlig spredt sig i den urolige bydel de seneste måneder.

– Der foregår en slags racisme derude, hvor vi oplever, at flere og flere danskere jages ud af området. Det sker i takt med, at vi har oplevet en kraftig stigning i indbrud derude, ja faktisk har der været omkring 150 indbrud alene de sidste fire måneder. Det særlige er dog, at ni ud af ti indbrud nu er rettet mod etniske danskere, forklarer en betjent ved Fyns Politi, der ikke ønsker at stå frem med navn af frygt for at miste sit job. Hans navn er dog redaktionen bekendt. Betjenten mener, at nogen forsøger, at drive de tilbageværende etniske danskere ud af området.
– Flere af de unge kriminelle siger direkte, at de vil have Vollsmose for sig selv. Sidste år var der fx en dansk familie, der anmeldte mange hændelser, med det resultat at familien lejlighed blev ugentlig raseret indtil familien til sidst opgav og flyttede ud af området. Derudover har mange af de her indbrud mere karakter af egentlig hærværk, og det virker derfor som om, der foregår en slags hævntogt.

Betjenten langer samtidig ud efter myndighedernes håndtering af problemet. Han mener, man forsøger, at dække over udviklingen, blot fordi det er kontroversielt.
– Alle ved det, og det er efterhånden en åbenstående joke blandt os kolleger, at når vi hører om et indbrud, ja så er det nok mod etniske danskere. Og vi har desværre næsten ret hver gang. Hvorfor man lægger låg på det ved jeg ikke, men mon ikke det er fordi det er en politisk varm kartoffel.

Danskere udsættes for indbruds-hetz i Vollsmose