Dansk politi er igjen blitt overfalt med stenkastende ungdommer som jager betjentene ut av innvandrertette bydeler. Etter lignende episoder i Mjølnerparken og Ishøj måtte politiet trekke seg ut av bydelen Vollsmose i går kveld.

En gruppe betjente måtte mandag aften flygte ud af bydelen Vollsmose i Odense, da de blev mødt med stenkast og flasker, fortæller vagtchefen hos Fyns Politi.

Betjentene kørte i deres patruljevogn i Vollsmose og fik klokken 19.15 øje på en bil med kendte kriminelle. Manden bag rattet ville dog umiddelbart ikke standse bilen og kørte lidt videre.
Fik hjælp

– Han skulle først finde et sted, hvor han vidste, at han kunne få hjælp. Og det fik han, siger vagtchefen hos Fyns Politi.

Da politibetjentene gikk ut av patruljebilen haglet det dermed med sten og flasker. Betjentene måtte søke tilflukt i bilen, som fikk en bulk i taket. To maskerte personer ble anholdt. Etter flere lignende tilfeller i andre bydeler oppfordrer nå rettsordfører for Sosialistisk Folkeparti, Karina Lorentzen, til mer dialog mellom politiet og unge innvandrere:

Overfaldet i Vollsmose kommer i kølvandet på lignende episoder fra Mjølnerparken og Ishøj. I Mjølnerparken på Nørrebro blev politiet i onsdags mødt stenkast, og på Facebook opfordrer flere brugere til at smadre politibiler.

SF’s retsordfører Karina Lorentzen mener, at der er tale om et stigende problem og har derfor indkaldt justitsminister Lars Barfoed (K) til et samråd. Lorentzen opfordrer til mere dialog mellem politiet og de unge, da man ikke kan straffe sig ud af problemet.

Socialdemokratiets retsordfører Karen Hækkerup mener, at episoderne med al tydelighed viser, at der ikke er styr på ghettoproblemerne.

Jyllands-Posten: Betjente jaget ud af Vollsmose