Nytt

En statsløs palestiner ble så rasende da læreren ga datteren hånden under en skolesamtale, at han slo ham regelrett ned. Det skjedde på Abildgårdskolen i Odense. Det hører med til historien at læreren har marokkansk bakgrunn.

Men det spilte ingen rolle for den 33 år gamle palestineren.

Faderen og hans datter var ved 17-tiden mødt op til en skole-hjem-samtale på skolen, hvor de skulle møde en mandlig og en kvindelig lærer.

Ifølge vagtchefen ved Fyns Politi blev faderen stærkt ophidset over, at den mandlige lærer gav hans datter hånden til velkomst, hvorefter han overfaldt ham.

«Da den mandlige lærer gik frem mod dem og ville give hånd til pigen, hidsede faderen sig voldsomt op. Han råbte noget på arabisk og spyttede læreren i ansigtet,» fortæller vagtchefen ved Fyns Politi til Ritzau.

Derefter slog han læreren i hovedet med et knytnæveslag, så denne faldt om på gulvet. Imens løb den anden lærer efter hjælp på lærerværelset.

Faderen satte sig overskrævs på læreren og slog ham flere gange i ansigtet, men under tumulten lykkedes det for læreren at få fat i angriberens hænder. Og det fik den vrede far til at bide læreren bag det ene øre.

Overfaldet var så alvorligt, at skolelæreren blev kørt med ambulance til undersøgelse og behandling på skadestuen på Odense Universitetshospital.

En kvindelig lærer, der var med til samtalen, løb efter hjælp og fik slået alarm. Overfaldsmanden – en 33-årig far med anden etnisk baggrund end dansk – blev hurtigt anholdt og kørt til afhøring på politigården i Odense.
Skoleleder: Høfligt at give hånd

Det meste af aftenen sad skolens ledelse til møde med skolens lærere for at tale om overfaldet, siger skoleleder Allan E. Feldskou. Han oplyser, at ingen forstår, at en skole-hjem-samtale kunne udvikle sig så drastisk.

«Jeg forstår det ikke. Det var en en helt uproblematisk samtale, så vi står uforstående over for det. Det er almindelig kutyme, at vi er høflige og giver hånd til både eleven og forældrene,» siger Allan E. Feldskou til TV2/Nyhederne.

Abildgårdskolen ligger i Vollsmose og har 470 elever, heraf 92 procent tosprogede.
Fængslet natten over

Faderen er 33 år og herboende statsløs palæstinenser. Læreren er 47 år og har i øvrigt marokkansk baggrund.

«Vi har besluttet at beholde faderen hos os natten over. Torsdag morgen skal det vurderes, om skal han fremstilles i grundlovsforhør,» siger vagtchefen.


Lærer gav hånd – og blev slået ned