Nytt

Den 33 år gamle palestineren Rabih Khamis som slo ned matematikklæreren til sin ni år gamle datter under en elevsamtale, gjorde det slett ikke av religiøse grunner, men fordi læreren har lagt hånd på datteren, forklarer han i et intervju med Fyens Stiftstidende.

Khamis, som er far til tre, er oppgitt over at mediene har utlagt det som om han reagerte på at læreren tok datteren i hånden. Han vil gjerne ha frem sin versjon. Historien har skaket skolen Abildgård og Danmark for øvrig.

Ifølge Khamis selv var han i glimrende humør, da han onsdag eftermiddag gjorde sig klar til at gå til skole-hjem-samtale på Abildgårdskolen sammen med sin datter, som er glad for at gå på skolen. Kun har hun et problem med sin matematik-lærer, som hendes far ønsker at tale om.

Khamis har hørt datteren beklage sig derhjemme over, at matematik-læreren griber hårdt fat i skulderen på børnene i timerne.

Da Khamis kommer til skolen, giver han hånd til den mandlige matematiklærer og mens han giver hånd til den kvindelige klasselærer, opdager han bag sig, at matematiklæreren har grebet fat i datterens skulder, og at datteren skubber hans hænder væk.
– Han holder hende igen, forklarer Rabih Khamis til Fyens Stiftstidende. Khamis spørger matematiklæreren, om han ikke kan se, at datteren ikke kan lide det. Spørgsmålet falder på arabisk, som matematiklæreren af marokkansk oprindelse også taler.

Læreren vælger dog at slå over på dansk, forklarer Khamis, der er palæstinenser og trods 10 års ophold i Danmark stadig har problemer med sproget. Han oplever at læreren går frem mod ham på en aggressiv måde, mens der bliver spurgt flere gange på dansk: «Hvad siger du?».
Situationen eskalerer derefter med at Khamis spytter matematiklæreren i ansigtet, efter at læreren har kaldt ham ved et kraftigt nedsættende arabisk udtryk. Den kvindelige lærer iler ud af lokalet, og Khamis husker ikke ret meget mere derefter.

– Jeg kan høre min datter græde i baggrunden og råbe «far, far». Og det er der, at det hele går sort, fortæller Rabih Khamis til Fyens Stiftstidende.
– Jeg bliver panisk. Jeg har aldrig nogensinde forvoldt nogen skade. Lige pludselig kommer der flere personer ind i lokalet. Jeg bliver endnu mere bange og griber om det, som jeg kan finde i lokalet: En flagstang. Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det. Det var vel bare et beskytter-instinkt, siger han.

Da politiet ankommer har den mandlige lærer kvæstelser i ansigtet og Khamis har beskadiget sin hånd. Han pågribes foran sin grædende datter og føres væk. Læreren køres på skadestuen.


«Det handlede ikke om et håndtryk»

Les også

-
-
-
-
-