Af RALF PITTELKOW

Voksende etnisk vold er en realitet i hele Europa. Men det kender kriminalinspektøren og biskoppen intet til.

En gruppe unge, langt de fleste med indvandrerbaggrund, terroriserer bydelen Tingbjerg i Brønshøj, København. Senest har sognepræst Ulrich Vogel valgt at flytte fra bydelen efter indbrud, hærværk og chikane af grov karakter.

Tingbjerg er ikke et isoleret tilfælde. I flere danske byområder oplever man en ny type vold på forskellige planer – banderne er kun en del af det. I går overfaldt en palæstinensisk far en skolelærer i Odense-bydelen Vollsmose, fordi denne ville give hånd til hans datter. Den stakkels pige.
Ny voldskultur

Denne nye voldskultur er heller ikke et specielt dansk fænomen. Tværtimod, i andre europæiske lande står det værre til.

Der er et mønster i denne udvikling. Unge, dårligt integrerede muslimer er stærkt overrepræsenterede. Normalt retter de volden mod den almindelige befolkning, og den bliver set som et middel til at hævde deres magt og ære over for det omgivende samfund.

Som en teenager bramfrit forklarer en svensk forsker, der spørger, hvad magt er for ham: «For mig er det, at svenskerne lægger sig ned på jorden og kysser mine fødder». Forskerens rapport har den sigende titel: «Vi fører krig mod svenskerne». I Storbritannien taler man om muslimske områder, som er «no-go» for briter.
Tilslører virkeligheden

Den slags burde være almenviden i det danske politi. Men hvis det er det, holder man det godt skjult. Politiet får nu også hjælp fra præstestanden til at tilsløre virkeligheden. Specielt fremføres to påstande:

Den ene er, at problemet kun drejer sig om småbitte grupper. Denne påstand blev gentaget i mandagens JP af den altid joviale chefkriminalinspektør Per Larsen.

Men det er ret åbenbart, at de konkrete gerningsmænd må være del af en større gruppe, som selv laver vold eller i hvert fald holder hånden over dem, der gør det. Ellers skulle det jo ikke være svært at finde gerningsmændene. Al erfaring peger da også i den retning.

Dette bekræftes til fulde af Allan Jensen, som bor i Tingbjerg, i mandagens JP. Han ryster på hovedet af politimandens påstand og siger, at hvis det er så få, så må det være pr. blok!

Den anden tilsløring går ud på, at der ikke er noget etnisk eller religiøst i en konflikt som den i Tingbjerg. Sådan siger provst Johanne Haastrup og hendes foresatte, Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen. Ifølge Skov-Jakobsen er der slet og ret tale om sociale problemer.
Rod i begreberne

Biskoppen og provsten har rod i begreberne, eller også foregiver de at være mere uvidende, end de er.

Islam er ikke bare en religion i vores forstand. Den leverer også en samfundsopfattelse, en række leveregler og en personlig identitet. Når de unge voldsmænd hærger, tænker de ganske rigtigt ikke meget på gudstjeneste og fredagsbøn. Men de ser sig selv som del af en etnisk og muslimsk kamp mod et fjendtligt samfund.

Biskoppen og provsten burde ligesom chefkriminalinspektøren tage en snak med Allan Jensen i Tingbjerg. Han fortæller til JP, at hans søn er blevet tvunget til at gå med hue for at skjule, at han er lyshåret – med trussel om, at han ellers vil blive skudt. Andre steder kender vi for eksempel chikane mod kvinder, der ikke går passende tildækkede.

Voksende etnisk vold er en realitet i hele Europa. Men det kender kriminalinspektøren og biskoppen intet til.


Politi og præster tilslører vold

Opprinnelig i Jyllands-Posten torsdag 22. oktober

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂