Nytt

Den danske folkekirken får nå integrasjonsproblemene midt i fleisen. Presten i Tingbjerg har måtte rømme boligen pga trakasserier, og menighetsrådet har lagt boligen ut for salg. Det har overhodet intet med religion å gjøre, protesterer biskopen av København. Han er rasende på pressen som har spekulert over om prestens homoseksualitet har spilt en rolle.

Biskopen mener det kun har å gjøre med ungdomskriminelle, ikke det forhold at de fleste unge er muslimer.

Københavns Biskop Peter Skov-Jakobsen har omsider fundet anledning til at udtale sig om sagen i Tingbjerg.

Peter Skov-Jakobsen er vred over, at flere medier ukritisk lader unge i Tingbjerg komme med grove påstande om sognepræst Ulrich Vogel:

«Det er helt utilstedeligt. Først jages en dygtig sognepræst fra sogn og hjem, fordi utilpassede unge har iværksat en systematisk hetz mod ham. Bagefter agerer medierne mikrofonholdere for tilfældige unge i Tingbjerg. På denne måde får miljøet derude i disse timer helt risikofrit lejlighed til at gentage de mange bagtalelser for åben skærm og i nogle aviser uden, at sognepræsten har mulighed for at forsvare sig,» siger Peter Skov-Jakobsen i en skriftlig kommentar til Ritzau

Peter Skov-Jakobsen mener, at medierne forvrænger Tingbjerg-sagen ved at fremstille den som en religiøs konflikt, mens der i virkeligheden ifølge biskoppen er tale om «grov berigelseskriminalitet og skræmmende chikanerier mod en offentlig person i et særligt udsat embede».

ritzau

For biskopene i Danmark som i Norge og Sverige, er det en utillatelig tanke at angrep på kirker, kirkegårder og trakassering av besøkende kan ha noe med religion å gjøre. Det oppstår da den underlige situasjon at kirkens ledere gjør alt for å bagatellisere angrep på kristen kultur, kristne symboler og levende, vanlige mennesker som søker til hellige plasser.

Slik er kirkens ledere med på å desavuere seg selv i folks øyne. Angrepene blir neppe færre av det. Også politi og politikere har vanskelig for å innrømme at kultur har noe med angrepene å gjøre. De vil helst skylde på sosiale forhold.

Biskop hetzer medier