Nytt

Leder i Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, mener det ikke er noen bagatell at en prest i den danske folkekirke beviselig har løyet om hva som skjedde da politiet tok seg inn i Brorson kirke på Nørrebro.

Videoen som avisen B.T. la ut i helgen viser at de scener som presten Per Ramsdal skildret, utspant seg tre kvarter etter at politiet hadde ankommet stedet. Ramsdal har ikke bare pyntet på historien, han har bevisst løyet.

– Desværre ser det ud til, at Per Ramsdal er typen, for hvem det intet betyder at lyve, hvis det sker i det, han selv opfatter som en højere sags tjeneste. Men han slipper alt for let fra, at han direkte har kompromitteret politiets hæderlighed og arbejdsmetoder i sine saftige beskrivelser af kampklædte og voldelige betjente. De elendige forklaringer, han har afgivet til B.T. og Radioavisen, er direkte pinlige, siger Pia Kjærsgaard i pressemeddelsen.

Samtidig mener hun at Ramsdal med sin beskrivelse af aktionen har forsøgt at opildne til had og uro mod politiet i en bydel, hvor politiet i forvejen har svære arbejdsvilkår.

– At Københavns biskop ikke for længst er skredet ind over for sognepræsten – allerede da han udnyttede sin egen kirke til at give de afviste irakere husly – er mig en gåde, men den afgående biskop Erik Norman Svendsen lader desværre til at være langt mere optaget af at få et pænt eftermæle end af at passe sit arbejde, siger Pia Kjærsgaard.

Det kan virke som om det er ok å lyve hvis det skjer i den gode saks tjeneste. Da heter det kanskje ikke løgn en gang.

Præsten bør undskylde

Løgnerne