Nytt

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard er skuffet over Karen Jespersen fordi hun ikke lenger er mot at barn og lærere skal bære hijab. Så fort var det å endre standpunkt når man ble statsråd, sier Kjærsgaard. Selv sier Jespersen at hun ikke har endret syn.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, er fortørnet og skuffet over, at Karen Jespersen i forbindelse med sin udnævnelse til ny socialminister og minister for ligestilling forsvarer muslimske kvinders ret til at bære tørklæde.

»Jeg er skuffet over udtalelsen, når hun har haft det stik modsatte synspunkt. Det er påfaldende, at hun forsvarer det muslimske tørklæde samme dag, som hun bliver ligestillingsminister. Det er et markant politisk signal, som jeg finder grotesk. Det skal ikke være lovligt, at små piger eller undervisere skal bære tørklæde,« siger Pia Kjærsgaard.

Hun henviser til, at Karen Jespersen for fire år siden i Morgenavisen Jyllands-Posten foreslog et tørklædeforbud for muslimske skolelærere.

»Jeg mener ikke, at man skal kunne bære meget synlige, religiøse symboler, når man repræsenterer en institution som folkeskolen,« sagde Karen Jespersen, der efterfølgende har forfægtet synspunktet i den offentlige debat.
..
Men Karen Jespersen afviser, at hun har skiftet holdning.

»Jeg mener det, jeg sagde dengang. At det er betænkeligt, hvis skolelærere skilter med deres religiøse og politiske holdninger, men at jeg også var i tvivl om, hvorvidt der skulle lovgives om det,« siger Karen Jespersen og understreger, at tørklæder ikke vedrører hendes ressortområde.

Pia Kjærsgaard angriber ny minister