Nytt

Det Radikale Venstres partileder, Margrethe Vestager, beskyldes for å gå terroristenes ærend, etter at hun benyttet terrorangrepet i Pakistan til å oppfordre til en dreining av dansk utenrikspolitikk i en mer «bløt retning». Vestager hevdet samtidig at regjeringens aktivistiske linje kan ha vært skyld i angrepet.

Socialdemokraternes formann, Helle Thorning-Scmidt, langer ut etter de Radikales partileder, og støtter utenriksministeriets linje etter terrorangrepet mot ambassaden i Islamabad:

S-formand Helle Thorning-Schmidt lægger skarp afstand til den radikale leder Margrethe Vestager, som efter angreb på den danske ambassade i Islamabad har talt for en drejning af dansk udenrigspolitik i en mere blød retning.

«Det er et meget dårligt tidspunkt at diskutere ændringer af dansk udenrigspolitik på,» sagde Helle Thorning-Schmidt efter at have forladt et møde hos Udenrigspolitisk Nævn, som blandt andet drøfter gårsdagens terrorangreb.

På sin egen blogg beskylder regjeringspartiet Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, Vestager for å gå terroristenes ærend.

Den radikale partilederen blir også skarpt kritisert av Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard:

DF-leder Pia Kjærsgaard beskylder de radikales leder Margrethe Vestager for at misbruge terrorangrebet i Islamabad til at skabe splid med sine udtalelser om dansk udenrigspolitik.

Vestager misbruger situationen til at skabe splid, siger Kjærsgaard efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

Partileder Naser Khader fra Ny Alliance mener Vestager gjentatte ganger har vist at hun undervurderer de islamistiske motstanderne, og oppfordrer danske aviser til å gjenopptrykke Muhammed-tegningene dersom det viser seg at de har motivet bak terrorangrepet.

Selv avviser Vestager all kritikk for sitt utspill:

Hun erklærede sig endvidere meget skuffet over, at politisk ordfører Inger Støjberg (V) i dag på sin blog, har beskyldt hende for at gå terroristernes ærinde.

Og Margrethe Vestager fortrød ikke et ord af sin opfordring til at diskutere de overordnede rammer for dansk udenrigspolitik.

«Ethvert alvorligt angreb vil give anledninger til overvejelser om, hvorvidt vi gør det rigtige,» sagde Margrethe Vestager.

Jyllands-posten: Thorning langer ud efter Vestager

Jyllands-posten: Er vi selv ude om det?