Nytt

Skjebnen til Tingbjerg-presten Ulrich Vogel fortsetter å oppta Danmark. Hans historie er blitt et symbol på hva der skjer med samfunnet: er det sosiale problemer eller er det noe dypere, som har med en fremmed kultur å gjøre som faktisk er anti-dansk og angriper symboler på kristendom? Ralf Pittelkow møtte Muhammad Aslam til debatt i Deadline torsdag.

Aslam er leder av beboerforeningen i Mjølnerparken på Nørrebro. Han er troende, og går religiøst kledt. Aslam åpnet med å fordømme all vold. For i neste omgang å kritisere presten for å senke seg ned på barnas nivå og behandle de unge muslimene i Tingbjerg dårlig. Da kan man heller ikke vente seg annet enn en reaksjon.

Pittelkow trodde ikke sine egne ører. Satt Aslam her og sa at det var prestens egen skyld at han ble trakassert, fikk innbrudd og sten inn gjennom ruten?

Muhammad Aslam, Beboerforeningsformand: Du taler om præsten i Tingbjerg. Hvis du læser Politiken i dag, der har vi en forhenværende borgmester Pelle Jarmer, som skriver, at fra den tid – i de tretten år, hvor han var borgmester i København. Efterfølgende så var han cirka ti år i København, hvor han arbejdede i Tingbjerg, og han kunne godt se, den, den intolerance, som den her person du taler om, viste hele vejen igennem – overfor, ikke kun de unge, men også de voksne…

Aslam: Hvis en voksen person kommer på et niveau, hvor børnene er, og ikke kan bruge sin sunde fornuft, og provokerer til ting og sager i et område, og du kan læse i Politiken fra i dag. Der fortæller en forhenværende borgmester, de problemer han havde med den her præst.

Uriasposten skriver:

Pelle Jarmers læserbrev, som Aslam henviser til er på 349 ord, men inkluderer intet konkret. Han kan ikke lide præsten, men vil ikke fortælle hvorfor, og aflirer så ‘buzzwords’, der kan skabe orden i Politikens univers: Præsten er den skyldige. Hvis han nu bare havde være mere integrationsbevidst, udvist større tolerance… Skjult sin seksualitet.

Sitat fra brevet:

«Intolerance er en grim ting, hvad enten den udvises af en voksen eller en gruppe unge. Den voksne burde dog være den mest livserfarne. Det er klart ikke tilfældet med sognepræsten i Tingbjerg!… Jeg har aldrig haft særlig adkomst til at henvende mig til sognepræsten, idet jeg ikke er døbt og dermed heller aldrig har været medlem af folkekirken, men jeg har på den baggrund, i en helt anden sammenhæng, oplevet sognepræstens dybe intolerance over for alle, der ikke føjede ham!… Find et andet sogn til Tingbjergsognepræsten og find en integrationsbevidst ny sognepræst til Tingbjerg… Netop nu er det folkekirken, der mangler tolerance.» (Politiken, 22/10-09; Pelle Jarmer: Tingbjerg-præst svigtede integration)

Det er prestens egen skyld at han ble overfalt! Han var ikke integrasjonsbevisst, han viste dyp intoleranse! Det står ikke eksplisitt, men kanskje det er prestens homofile legning det siktes til med integrasjonsbevisst? Vogel levde åpent homofilt med sin samboer. Det bør man ikke et i et muslimsk område. Prest og bøsse, det blir for meget.

Det er interessant å se Aslams «bevegelse»: først den rituelle bekjennelse til ikke-vold, og så det aggressive utfallet mot Den andre, presten, dansken, den homofile. Det er selvsagt deres egen skyld at de er angrepet.


Muhammad Aslam: Præsten i Tingbjerg udtrykte intolerance og provokerede de unge