Feature

Mens niqab-bærende kvinner i Norge får støtte til å reise rundt og fremme det skrekkelige plagget på skolene, finnes det heldigvis muslimske kvinner som går andre veier. Den iranske skuespillerinnen Golshifteh Farahani flyttet i fjor til Paris for å slippe unna de strenge islamske forskriftene som påtvinges filmindustrien i hjemlandet.

Om hun var inspirert av den modige egyptiske bloggerinnen el-Mahadi er ikke godt å si, men for kort tid siden gjorde hun protesten et hakk mer spektakulær ved å posere med bar overkropp i Madame Le Figaro, det glossy ukentlige damebilaget til Frankrikes nest største avis.

Reaksjonen fra Ahmadinejads regime var kontant: Farahani mottok nylig en meddelelse fra regjeringen i Iran om at hun er persona non grata i hjemlandet. I samme forbindelse kunngjorde den at Iran ikke trenger skuespillere.

Mon tro om det kunne foreslås en slags bytteordning?