En iransk sjakkspiller som flyttet til Spania i januar etter at hun deltok uten hijab i en konkurranse og fikk utstedt en arrestordre mot seg i hjemlandet, har fått spansk statsborgerskap, opplyste Spania onsdag.

Frøken Sarasadat Khademalsharieh, bedre kjent som Sara Khadem, deltok i FIDE World Rapid and Blitz Chess Championships i Kasakhstan sent i desember uten hijab, som er påkrevd i Iran i samsvar med strenge islamske kleskoder, skriver Reuters.

Lover som pålegger obligatorisk hijab-bruk ble et stridstema under uroen som spredte seg i Iran da en 22 år gammel iransk-kurdisk kvinne døde mens hun var i varetekt hos moralpolitiet i midten av september.

Den 26 år gamle sjakkspilleren har fortalt Reuters at hun ikke angrer sin gest til støtte for protestbevegelsen mot sitt lands klerikale ledelse.

Spanias offisielle kunngjøring sier at regjeringen godkjente å gi frøken Khadem statsborgerskap tirsdag «av hensyn til de spesielle omstendighetene» i saken hennes.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.