Kvinne i Teheran kledd i tråd med mullaregimets ønsker. Foto: AP Photo/Vahid Salemi 

Iranske myndigheter installerer videokameraer for at politiet kan identifisere og straffe kvinner som ikke bruker hodesjal.

Mullaregimet i Iran løfter sitt islamistiske styre til et nytt nivå av undertrykkelse og kontroll av befolkningen. Igjen er det kvinner som får unngjelde.

NTB-Reuters melder om saken.

– Kvinner som ikke er riktig kledd, vil bli straffet, heter det i en uttalelse fra iransk politi lørdag.

Gjennom kameraovervåkning skal regimet hindre motstand mot Irans lovgivning om at alle kvinner må dekke til håret og bruke hijab.

Kvinner som blir identifisert for lovbrudd gjennom videoovervåkingen, vil motta en tekstmelding fra iranske myndigheter. Her vil de advares om konsekvensene hvis de ikke bruker hijab ute i det offentlige.

Iranske myndigheter hevder motstand mot landets stenge kleskode for kvinner skader deres religiøse omdømme og sprer usikkerhet blant befolkningen.

Men kvinnene i Iran begynner å få nok av dette regimet.

Flere iranske kvinner har kastet hijaben i protest etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt i september.

Document har ved flere anledninger omtalt denne uroen i landet, les også:

Brutaliteten fortsetter: Tre nye døds­dommer mot opposisjonelle i Iran

Bestill i dag:

Kjøp gode bøker fra Document, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.