Nytt

Utenlandske voldsmenn angriper systematisk homofile i Oslo. De står utenfor homsesteder og venter på noen de kan forgripe seg mot.

Voldsmenn jakter homofile Utenlandske ransmenn spaner utenfor homsesteder og slår til mens homofile er på vei hjem fra byen. – Jeg vurderer å flytte fra Oslo, sier ett av ofrene.

Det er grusom behandling man kan vente seg hvis man som homofil kommer ut for disse mennene. De bruker rå vold.

To personer følger etter, og begynner å stille spørsmål. Én er hyggelig, spør om å få bomme en røyk, og om hvor han har vært, mens den andre presser seg innenfor komfortsonen til mannen som snart skal bli et offer for hatkriminalitet. «Er du homofil?» lyder spørsmålet når han sier han har vært på London. Like etterpå smeller det. 39-åringen blir slått ned, tennene borer seg inn i kinnet. Når han kommer til seg selv, er både telefon og gjerningsmennene borte. – At det er noen som spesifikt går på oss, gjør at man føler seg litt kasteløs. Det ser dessverre ut til at det er anerkjent i enkelte miljøer å holde på sånn, sier 39-åringen til Aften.

Homofile unngår enkelte taxiselskaper når de skal reise rundt i Oslo. Enkelte har opplevd å bli kastet ut av taxien.

– Det er enkelte steder i byen vi ikke går, og i hvert fall er forsiktige med å vise at vi er homofile. Og enkelte av de mindre taxiselskapene bruker vi ikke. Jeg har selv opplevd å bli kastet ut av drosjen fordi jeg holdt kjæresten min i hånden, sier Nylund.

Gjerningsmennene omtales som øst-europeere og arabere. Det ser ut som om etniske minoriteter ikke går av veien for å diskriminere.

– At det er et islag av hatkriminalitet i dette, ser jeg ikke bort fra, sier stasjonssjef Bjørn Hansen på Sentrum politistasjon. I likhet med ofrene Aften har snakket med, beskriver han gjerningspersonene som menn med østeuropeisk eller arabisk utseende.

http://www.aftenposten.no/nyheter/Voldsmenn-jakter-homofile-6740469.html#xtor=RSS-3