Nytt

Hva er det med Frp? spurte kommentatorer etter sex-skandalene med Birkedal og Hoksrud. Man kunne like gjerne spørre: hva er det med svenske sosialdemokrater? Først Mona Sahlin, og nå Håkan Juholt.

Først ble han tatt for å ha krevd full husleierefusjon for en leilighet han ikke en gang eier, men deler. Selv er han offisielt bosatt utenfor Stockholm. Juholt forsikret at det skyldtes et «mistak». Igår ble det kjent at han krevde refusjon for leiebil, selv om han hadde sin egen. Han lot staten betale for begge.

Normalt er begeret da fullt. Men det kan synes som om slingringsmonnet er større for en sosialdemokrat. De gjør ikke slikt med overlegg, det må være en feil

I vanlig språkbruk kalles slikt privilegier: man har en oppfatning av at man fortjener litt ekstra.

Onsdag hørte man Juholt i Riksdagen der han sto på talerstolen og hudflettet Fredrik Reinfeldt fordi han førte en skattepolitikk som gjorde at det ikke ble penger til kreftpasienter fordi Reinfeldt prioriterte skattelettelser til slike som ham selv.

Akkurat slik formulerte ham seg. Det var en refs av de sjeldne. Det var etter at skandalen om husleietriksingen var avslørt.

Juholt-skandalen ryster sosialdemokratene. Det er ikke bare en lederkrise, men en politisk krise.

Man vet rett og slett ikke hvor man skal ta veien. Borgermester i Malmø, Ilmar Reepalu, foreslo midlertidig statsborgerskap slik at man kan utvise de som begår straffbare handlinger. Forslaget fikk til å begynne med oppbacking av justispolitisk talsmann Morgan Johansson, før denne slo kontra. Spørsmålet som stilles er om Juholt hadde gitt Johansson grønt lys, men det nekter partene å gi svar på.

Sentralt i Stockholm ble det oppstandelse over forslaget. Slikt gjør man bare ikke hvis man er sosialdemokrat.

Juholt fick ersättning för hyrbil och privatbil
Här är dokumenten som visar att Håkan Juholt låtit riksdagen betala en hyrbil under samma period som han fått milersättning för sin egen bil.
Expressen kan i dag avslöja att S-ledaren har fått ersättning för en resa från Stockholm till Oskarshamn – med både hyrbil och egen bil.
Klicka här och läs dokumenten – som också visar hur han vid ett annat tillfälle avverkat 32 mil på en timme.

Tung S-politiker kräver Juholts avgång