Nytt

En 75 år gammel kvinne i Malmø fikk leiligheten sin beskutt mandag morgen. Damen har ingen kjente tilknytninger til kriminelle, og politiet tror at det er feil leilighet som er utsatt for skuddene. Skytingen etterforskes som mordforsøk.

 

 Det var tidigt på måndagsmorgonen som lägenheten på Hallingsgatan besköts. Den 75-åriga kvinnan befann sig i sitt vardagsrum på femte våningen när hon hörde en kraftig smäll. Hon gick in i sovrummet och möttes av en krossad fönsterruta. På golvet låg kulan från ett handeldvapen.

– Hon larmade själv polisen och patrullen som kom dit gjorde bedömningen att kulan kommer från en pistol eller revolver. Vi får närmare besked när kulan analyserats, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Malmöpolisen.

Enligt honom har kvinnan inga kopplingar till kriminella kretsar. Därför tror polisen att det kan vara ett misstag som ligger bakom skjutningen.

– Man kan ha tagit fel lägenhet, men det är än så länge bara spekulationer, säger Lars-Håkan Lindholm.

Händelsen rubriceras som mordförsök