Terrororganisasjonen al Qaida har kommet med et nytt nettmagasin for kvinner. AlShaamikha er navnet på livsstilsmagasinet, som bla beskriver hvordan kvinner kan delta i al Qaidas hellige krig mot verden.

Forsiden prydes av en niqabkledd kvinne med en maskinpistol.

Artiklerne i magasinet handler om, hvordan kvinder også kan være med i den hellige krig. De ekstreme budskaber er krydret med tips til, hvordan klædedragten hindrer solens skadelige stråler i at ødelægge huden. Der er ingen tvivl om, at målgruppen er kvinder.

Tidligere har kvinder ikke haft noget at sige i Al Qaida, men nu har netværket udviklet deres strategi og tager kvinderne til sig på en ny måde. Bladet giver både kvinderne taletid og opfordrer dem til at deltage i Al Qaidas kamp.

Ligestilling af terrorister
– For 10 år siden måtte kvinderne ikke være med, men de har holdt på, at det også er deres kamp. De er især blevet mere aktive inden for de seneste to år. Eksempelvis udtaler konerne til ledende Al Qaida-folk sig også, siger Søren Hove.

Al Qaida har arbejdet med deres kommunikation, siden de startede. Der er altså målrettede idéer bag deres handlinger, for de ved, hvad der virker.

– Hvor Al Qaida for 10 år siden f.eks. producerede én tale, der skulle ramme alle de forskellige publikummer, som gruppen ønskede at komme i kontakt med, bliver der i dag brugt mere moderne marketing. I dag producerer Al Qaida forskellige og specifikke erklæringer – f.eks. magasiner – alt efter hvem, de ønsker at tale til. På måde kan de differentiere mellem, hvad der bliver sagt til sympatisører i f.eks. Vesten og i Mellemøsten. Man kan også se/høre forskel i taler, der henvender sig til hhv. mænd og kvinder, siger Søren Hove.

Alive.dk: Al Qaida bag nyt dameblad