Nytt

I Danmark vekker det oppsikt at mindreårige jenter som konverteres til islam, giftes bort, uten foreldrenes samtykke. Nylig ble det avdekket at en koranlærer har giftet seg med en konvertert dansk pike på 15 år, uten at foreldrene ble spurt.

Vielsen fandt sted i en moske på Vibevej i Københavns Nordvestkvarter.

Pigen var få måneder forinden konverteret til islam.

Københavns Kommune har nu meldt manden, der er i 20’erne, til politiet for at have haft et ulovligt forhold mellem lærer og elev samt for at holde en umyndig person væk fra sine forældre, skriver Berlingske.

Formanden for moskeen på Vibevej nægter ethvert kendskab til vielsen, selv om der findes et bryllupsbillede af parret fra moskeen.

Pigen er i dag frivilligt anbragt på et bosted.

Flere tilfælde

Sagen om den 15-årige pige er ikke enestående. Tidligere på året kom det frem, at der havde været flere tilfælde af vielser, hvor danske piger på 16-17 år blev gift uden deres forældres samtykke. Selv om ægteskaberne ikke er juridisk bindende, kan de ifølge eksperter binde pigerne endnu stærkere socialt end et dansk ægteskab.

Justitsminister Lars Barfoed vil ifølge Berlingske bede Familiestyrelsen om at indskærpe over for de religiøse forkyndere, at danske regler for vielse skal overholdes.

Er ikke Danmark et tolerant – overtolerant samfunn? Hva ville reaksjonen vært om det var en muslimsk pike på 15 som hadde konvertert til kristendommen og hadde giftet seg med sin prest eller predikant? Kan man tenke seg medienes oppslag, opptøyene og marsjene?

Men når det gjelder danske jenter opptrer man sivilisert. Selv om de ikke er myndige.

Men byråd for sosiale saker, Mikkel Warming, fra Enhedslisten er forbannet.

«Imamer, der vier 15-16-årige piger, er nogle skiderikker. I den her sag, hvor kommunen først har prøvet at mægle, er vi oppe mod stærke kræfter, der kan sammenlignes med Moon, Faderhuset eller Scientology. Den konkrete sag nærmer sig hjernevask.»

Ut av det han sier kan man altså lese at det ikke er anger han møter i «miljøene», men sterke krefter.

Man synes det er ok å gå på barnerov, seksuelt og religiøst. Annerledes kan det vanskelig tolkes.

Koranlærer giftede sig med 15-årig pige i København

Jyllands-Posten: Koranlærer giftede sig med 15-årig pige i København