Nytt

En 17-årig dansk-palestinsk pike fikk seg dansk kjærest. Det likte foreldrene dårlig. I mars overlot de henne til hennes onkel og bestemor med beskjed om at de gjerne kunne slå hennes ihjel, de ønsket ikke å se henne igjen.

Onkelen og bestemoren forsøkte så godt de kunne. De slo jenta så hardt at hun fikk 30 alvorlige bloduttredelser og forsøkte kvele henne med et belte. Under en pause i mishandlingen, da hun ble innestengt på badet, lyktes jenta rømme gjennom et vindu.

Anklagemyndigheden mener, at sagen handler om kulturelle og måske religiøse begreber hos den palæstinensiske familie, der var flankeret af et stort antal familiemedlemmer i retslokalet. Ifølge politiet blev den 17-årige pige hentet af sine forældre på Nørrebro og under påskud af, at de skulle hente hendes lillebror hos onklen og mosteren, blev hun kørt til deres adresse. Her efterlod forældrene datteren. Ifølge anklagemyndigheden gav faderen følgende besked til sin bror:

»Du kan bare dræbe hende. Jeg ønsker ikke at se hende igen.«

Ifølge anklageren stoppede mishandlingen først, da det lykkedes pigen at stikke af gennem et badeværelsesvindue. Hun kom på døren til kjæresten, forslått, skamklippet og nesten naken. Han ringte politiet og hun ble innlagt. Nå kommer saken for retten.

Nægter alt

De tiltalte havde torsdag en noget anden udlægning af begivenhedsforløbet. De fire tiltalte var enige om, at den 17-årige var blevet efterladt i villaen, fordi onklen og mosteren skulle tale med hende om kæresteforholdet til den danske klassekammerat, der i øvrigt selv er konverteret til islam, og om, at hun ikke passede sin skole til fordel for kæresten.

Offerets mor forklarede, at hendes datter tre måneder før gerningsaftenen havde betroet hende, at hun havde en dansk ven, som hun var glad for. Og 14 dage forinden, midt i februar, havde hun fortalt, at hun elskede ham.

»Man må ikke have en kæreste. Det siger traditionen og religionen. Og de var for unge til at blive gift, så de kunne ikke være kærester. Det kunne min datter godt se,« forklarede moderen i retten.

Hun fortalte faderen om datterens forhold. Han forklarede, at han ikke havde noget imod, at datteren havde en dansk ven, så længe de ikke var kærester. Men han mente alligevel, at venskabet burde bringes til ophør. Mest fordi de to unge ikke passede deres skole, og fordi vennen røg hash.

Køber juletræ

De fire tiltalte fortalte, at de anser sig som særdeles integreret i det danske samfund. Onklen er selvstændig, hans tiltalte kone arbejdede i et forsikringsselskab, pigens forældre arbejdede på kontor. Kun pigens mor bar tørklæde i retten, og det blev fortalt, at onklen og mosteren bl.a. hvert år køber juletræ og holder lillejuleaften. På spørgsmålet om deres syn på den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir svarede onklen, at den var der ingen i familien, der sympatiserede med.

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE5830126/familie-ville-ikke-acceptere-at-17-arig-havde-en-dansk-kaereste/