Nytt

Den 14-årige datteren til en av Danmarks mest markante og kjente liberale muslimer, Naser Khader, ble torsdag mishandlet av en jentebande.

De to anførerne er på en institusjon i nærheten til 20.000 per døgn hver seg. Lederen av institusjonen beklager, men sier at de ikke har lov til å sperre de unge inne.

Den unge pige fejrede sin fødselsdag med en gruppe venner nær en legeplads ved Ørestad Gymnasium i København, da hun pludselig blev passet op af en lokalt berygtet pigebande. Øjeblikket efter lå den spinkle pige på jorden, og her blev hun ifølge den kendte far liggende i tæt ved en halv time, mens to tydeligt påvirkede anførere af banden truede hende med en kniv og overdængende hende med slag og spark mod hoved og krop.

Overfaldet endte først, da offerets mor, som Naser Khader tidligere har været gift med, dukkede op og havde held til at skræmme de to stærkt ophidsede, truende og voldelige piger væk. Moderen bor i nærheden og var blevet ringet op af datterens forfærdede kammerater, som forgæves selv havde forsøgt at lægge sig imellem. Da moderen nåede frem, havde situationen udviklet sig til røveri, da pigerne havde truet sig til den 14-åriges mobiltelefon og desuden krævede, at hun skulle betale dem 8.000 kroner.

Naser Khader sier han fikk sjokk da han så datteren på sykehuset.

Institutionen MultifunC, hvor de to 14-årige piger, som ifølge Naser Khader overfaldt hans datter, bor, har ingen mulighed for at forhindre de anbragte børn i at forlade stedet.

Dermed kan institutionen heller ikke udstede garantier mod fremtidige lovovertrædelser begået af stedets op til otte beboere. Det siger Claus Toftekær, der er teamleder hos MultifunC og fungerende leder af institutionen. På grund af sin tavshedspligt vil han ikke kommentere den konkrete sag, men han forklarer, at lovgivningen generelt forhindrer personalet i at stille sig i vejen, hvis de anbragte unge vil forlade stedet i strid med reglerne.

De to 14-årige piger, der torsdag aften angiveligt overfaldt Naser Khaders datter Sofia, koster hver eneste dag de danske skatteydere 19.224 kr.

Det er ifølge Socialstyrelsen dagsprisen for to døgnpladser på institutionen MultifunC i København, hvor 33 personer er ansat til at behandle op til otte unge med voldelig, kriminel eller på anden måde stærkt udfarende adfærd.

På et år resulterer det i en samlet regning på lige under syv millioner kroner.

http://www.bt.dk/krimi/khaders-14-aarige-datter-mishandlet-af-berygtet-pigebande-taesket-og-sparket-i-hoved

http://www.bt.dk/danmark/forstander-beklager-voldsomt-overfald-paa-khaders-datter-vi-maa-ikke-laase-dem-ind

http://www.bt.dk/danmark/mistaenkes-for-overfaldet-paa-khaders-datter-14-aarige-piger-koster-samfundet-20.0