Møtet om Documents fremtid som er tillyst onsdag 24. november, blir også formelt en ekstraordinær generalforsamling. Den skal ta stilling til to spørsmål: Hvordan kan foretaket få skattefritak, og hvordan kan det bli godkjent som en ideell organisasjon av skattemyndighetene som privatpersoner har rett til å gi opptil 12.000 i året skattefritt.

Document bygger på idealisme, både hos redaksjonen og leserne. Pengene er det synlige bevis på denne kontrakten. Da er det viktig at pengene går til driften, og ikke til staten.

Som den siste utvikling har vist: Til syvende og sist er det bare leserne Document kan stole på. I dette ligger det også noe positivt og sunt: initiativet må komme fra leserne, ikke stat og utenforstående. Det er best for demokratiet.

Det er selvfølgelig med den beste samvittighet vi tar et slikt initiativ. Red. vil redgjøre nærmere for de ulike alternativer på møtet, og trolig har vi kommet nærmere en avklaring. Møter med advokat/er er berammet allerede til uken. Det er viktig at dette blir riktig.

Enkelt har ytret misnøye med formelle former. Aksjeregistreringen vil gå sin gang, og bli innraportert til skattemyndighetene. Det må gjøres uansett. Regnskap er allerede sendt Brønnøysund for 2009.

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂