Julian Assange krever åpenhet, men det gjelder ikke ham selv. Da han ble intervjuet av CNN og reporter Anika Schubert ville vite om den «juridiske situasjonen», ble Assange irritert. Han ikke bare nektet å svare på spørsmål om sitt «privatliv», men truet med å forlate studio. Da Schubert fortsatte, forlot Assange studio i raseri.

Det kan vanskelig sees som annet et nederlag. Assanges juridiske situasjon er ikke en privatsak, det er en straffesak. To jenter i Sverige anmeldte ham for voldtekt, og han etterforskes nå for «seksuell trakassering». Begge kvinner sier de hadde seksuelt samkvem med Assange.

Assange og hans venner hevdet da saken sprakk at den var politisk motivert. Mektige krefter var ute etter å ta ham. Men den påstanden har ikke lenger samme troverdighet. Svenske myndigheter avslo nylig å gi Assange oppholdstillatelse. Assange hadde tenkt å gjøre Sverige til hovedbase for wikileaks. Den seksuelle saken er ikke avsluttet, CNNs spørsmål var to the point, og normal journalistikk. Men Assange tolererte ikke spørsmålene.

Det svekker troverdigheten til en person som snakker om Sannhet som hellig og ukrenkelig.

Wikileaks-stifter forlod CNN-interview rasende