Assange reagerte på nyheten med å legge ut dette bildet av seg selv på Twitter.

Svensk påtalemyndighet opphever arrestordren mot WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange, skriver Expressen. Etterforskningen av Assange er stanset – men i Storbritannia er han fortsatt etterlyst.

Julian Assange skal slippes fri. Den beskjeden har överåklagare Marianne Ny meddelt Stockholms tingsrätt.

– Det är en total seger för Julian Assange, sier hans svenske advokat Per E Samuelsson ifølge Sveriges Radios Ekot.

 

Fortsatt er imidlertid Assange etterlyst i Storbritannia siden han ikke overholdt vilkårene etter å ha blitt løslatt mot kausjon i 2010.

Politiet i London bekreftet fredag at Assange blir pågrepet hvis han forlater Ecuadors ambassade, hvor han har oppholdt seg i en årrekke. Samtidig ble det påpekt at Assange nå er etterlyst for mindre alvorlige forhold enn seksuelle overgrep, noe som vil påvirke ressursene som brukes på saken.

Expressen 21. august 2010.

Påtalemyndigheten i Sverige skriver i en pressemelding fredag at etterforskningen av WikiLeaks-grunnleggere stanses. Dermed oppheves også arrestordren mot ham.

Assange ble avhørt i november i fjor i Ecuadors ambassade i London. Han er i Sverige anklaget for voldtekt og seksuelle overgrep, som skal ha funnet sted i august 2010.

Assange nekter for anklagene.

Frykten for å bli utlevert til USA er den viktigste grunnen til at han de siste årene har oppholdt seg i Ecuadors ambassade i London og har nektet å reise til Sverige. I USA vil han risikere straffeforfølgelse for offentliggjøring av hundretusenvis av hemmeligstemplede dokumenter.

Överåklagare Marianne Ny har skrevet brev til tingretten:

«Jag har idag beslutat att häva Stockholms tingsrätts beslut den 18 november 2010 om häktning av Julian Assange i hans frånvaro och att återkalla den europeiska arresteringsordern.»

 

 

Expressen: Häktningsbeslutet mot Julian Assange hävs