Kommentar

Bombemannen som ble pågrepet i Ørsted-parken i København fredag, etter å ha utløst en eksplosjon på et hotell, hadde et kart over Århus der Jyllands-Postens lokaler var sirklet inn. Etter alt å dømme var det målet.

En cirkel tegnet rundt om Morgenavisen Jyllands-Postens adresse i Viby ved Århus på et kort over området var blandt de effekter, som politiet fandt hos den cirka 40-årige mand, der lørdag blev fængslet i bombesagen fra København. Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Myndighederne frygter, at avisredaktionen var det helt konkrete mål for mandens bombe. Det erfarer Ekstra Bladet fra flere centrale kilder tæt på efterforskningen.

Politikilder tæt på sagen afslører, at politi og efterretningstjenester allerede fredag nat var klar over, at der var en helt eksakt adresse på bombemandens intentioner. Omkring klokken 03.00 blev der slået alarm.

Her blev overvågningen af den jyske avisredaktion skærpet så voldsomt, at de betjente, der blev sat på opgaven, fik krav om at bære skudsikre veste, ligesom der skulle være maskinpistol i patruljevognen.

Lige siden har situationen i den sydlige del af Århus været tilspidset. Politiet patruljerer tæt i området omkring avisen, betjentene bærer skudsikre veste og tøver ikke med at kontakte personer i området for at få bekræftet deres identitet.

Avis: Terrormistænkt ville bombe JP