Nytt

Amerikansk politi har arrestert to personer som hadde planer om å drepe Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose og tegneren Kurt Westergaard, og/eller sprenge avisens lokaler i lufta.

Terrorplanerne mod Jyllands-Posten gik ud på enten at angribe Jyllands-Postens bygninger eller dræbe kulturredaktør Flemming Rose eller tegner Kurt Westergaard, der stod bag en af Muhammed-tegningerne fra 2005.

Det har den ene terrormistænkte, David Coleman Headley, angiveligt indrømmet i politiets varetægt, skriver avisen Chicago Tribune.

Han blev anholdt 3. oktober i Chicagos O’Hare Lufthavn, og er sammen med en anden mand, Tahawwur Hussain Rana, sigtet for terrorplaner mod Morgenavisen Jyllands-Posten.

De var dog under overvågning af FBI, som 18. oktober anholdt Tahawwur Hussain Rana i hans hjem.

David Coleman Headley har angiveligt indrømmet, at han har fået træning fra terrornetværket Lashkar-e-Taiba.

I følge politiet var den ene siktede i Danmark for å spane på Jyllands-Postens lokaler i København og Århus i hhv januar og juli i år, og da han ble pågrepet på vei til Pakistan fant politiet en minnepinne som inneholdt rundt ti videoopptak fra Danmark, blant annet av sentralbanestasjonen i København. Mannen skal i avhør hos FBI ha innrømmet at han også spanet på Københavns jødiske synagoge.

Redaktør og tegner var terromål