Nytt

Berlingske Tidende har laget en tidslinje over terrorplanerne ut fra FBIs anklageskrift mot de to terrormistenkte mennene:

Rundt 2006 skifter den amerikansk-pakistanske Daood Gilani navn til David Coleman Headley. Han skal ha fortalt amerikanske myndigheter at dette ville skape mindre mistenksomhet når han reiser.

Mellom august og desember 2008 sender Headley flere e-post fra byene Karachi og Lahore i Pakistan. I oktober 2008 skrev Headley på et chatteforum at han følte at Jyllands-Posten latterligjorde islam og at han følte seg disponert for vold mot dem som har forurettet [andre], om de er tegnere fra Danmark eller [forfatter av boken «Juvelen fra Medina] Sherry Jones eller [den canadiske forfatteren og islamkritikeren] Irshad Manji.

I desember 2008 sender Headley en e-post til Individ A, hvor det blant annet heter: «Jeg vil ta til Mikke Mus-prosjektet i nord i midten av neste måned. Gi meg beskjed om enhver ny informasjon om det».

I slutten av desember 2008 sender Headley en ny beskjed til individ A om at han planlegger å reise innen den 14. januar.

13 januar reiser Headley til Danmark via Frankfurt i Tyskland. I Danmark besøker han blant annet Jyllands-Postens redaksjoner i København og Århus, under dekke av at han er interessert i å reklamere i avisen for Tahawwur Hussain Ranas [den andre terrormistenkte] firma First World Immigration Services.

24. januar 2009 reiser Headley fra Frankfurt til De forente arabiske emirater og derfra videre til stammeområdene i det nordvestlige Pakistan (FATA), hvor han møter [angivelig operativ leder i terrorgruppen Harkat-ul Jihad Islami (HuJI) og høytstående Al Qaida-leder] Ilyas Kashmiri .

Mellom slutten av januar og begynnelsen av mars 2009 befinner Headley seg i Pakistan, hvor han sender flere e-post. Han reiser tilbake til Chicago omkring den 11. juni.

I juli 2009 deltar Headley i en lengre e-postutveksling med Lashkar-e-Taiba [gruppen som sto bak terrorangrepet i Mumbai i 2008] medlem A, om hvorvidt operasjonen i Danmark skal settes på vent til fordel for en operasjon i India. Etter denne utvekslingen fortsetter planleggingen av angrepet på Danmark primært mellom Headley, individ A og Kashmiri.

I juli 2009 reiser Headley igjen til Danmark med stopp i flere europeiske land på veien.

5. august 2009 lander Headley i Atlanta, Georgia med fly fra Danmark. Til immigrasjonsmyndighetene oppgir han at han har vært på en forretningsreise.

I september 2009 rapporterer individ A til Headley at Kashmiri muligens er død. Denne opplysningen får blant annet Headley til å skrive: «vårt selskap er nå gått konkurs», mens individ A svarer: «dette er vårt yrke, slike ting skjer».

30. september 2009 får Headley etter lang tids bekymring vite av individ A at Kashmiri er i live og at denne har spurt etter ham.

I en avlyttet telefonsamtale sier Headley at han har planer om å reise til Pakistan 3. oktober. Over nettet blir det booket en billett fra Chicago til Philadelphia.

3. oktober blir Headley anholdt i O’Hare lufthavn i Chicago. Han forteller myndighetene at han tidligere har arbeidet med og har mottatt trening av Lashkar-e-Taiba, og at han sammen med Kashmiri har planlagt et angrep mot Danmark.

18. oktober blir Tahawwur Hussain Rana anholdt i sitt hjem. FBIs Joint Terrorism Task Force (JTTF) ransaker deretter fire steder: Headley og Ranas hjem i det nordlige Chicago, Ranas immigrationsvirksomhet i Chicago og en farm han eier i det nordlige Kinsman, Illinois.

Saken mot de to vil bli ført af Daniel Collins og Vicki Peters fra Northern District of Illinois med assistanse fra Counterterrorism Section of the Justice Department’s National Security Division.