Nytt

Lashkar-e-Taiba var mer opptatt av å ramme India med et nytt terrorangrep enn å ta livet av tegneren Kurt Westergaard, til David Coleman Headleys store skuffelse. Det var beskjeden han fikk i en epost i juli, skriver indiske Economic Times.

Dave Headley fik i juli 2009 besked fra en af sine kontakter i terrorgruppen Lashgar-e-Taiba om at fokusere sin energi på terrorplaner i Indien frem for Danmark.

Sådan er budskabet i en række emailudvekslinger mellem den terrorsigtede pakistansk-amerikaner og en kontakt i Lashgar-e-Taiba, som Headley kalder «Medlem A».

Det skriver Economic Times, som er Indiens førende erhvervsdagblad.

Headley, også kaldet Daaud Gilani, spørger i en mail fra den 9. juli 2009 sin kontakt om følgende:

– Hvad er status på det Nordiske Projekt, er det stadig udskudt på ubestemt tid?

Under et vidneudsagn i retten i Chicago forklarer specialagent Lorenzo Benedict fra FBI, der arbejdede på terrorefterforskningen af Headley, at han mener, at emailudvekslingerne afspejler en desperation hos Headley i forhold til at udsætte angrebet på Jyllands-Posten.

– Jeg ser disse mails som et udtryk for, at i begyndelsen af juli 2009 lagde Medlem A fra Lashgar-e-Taiba større vægt på at bruge Headley til at assistere planlægningen af et nyt attentat i Indien frem for at fuldføre det planlagte angreb mod Danmark, sagde Benedict.

ritzau