Nytt

Tiltalen mot David Coleman Headley er lesning som må få det til å gå kaldt ned over ryggen på alle i Jyllands-Posten. Det er den verden vi lever i: terrorister skal trenge inn i avisen, drepe så mange som mulig, halshogge folk og kaste hodene ut av vinduet.

Nå kan man si at dette er fantasifostre. Men den som setter seg inn i tingene vet at David Coleman Headley var mannen som rekognoserte for gruppen Lashar e Taiba, som angrep Mumbai 26/11 2009 på nettopp samme måte: Det var en gruppe på ti og de drepte så mnange de kunne, og jødene de møtte behandlet de på den grusomste måte.

Fantasiene ble virkelighet.

Det mest uhyggelige med planene som ble avslørt for en domstol i Chicago torsdag, var ordene til Lashkar-lederen Iljas Kashmiri: Alle dansker er skyldige.

Det danske sikkerhetspolitiet PET kjenner til at det konspireres mot Danmark både innenfor og utenfor landets grenser.

Ifølge planen skulle en gruppe terrorister bryde ind på blandt andet Jyllands-Postens kontorer og skyde løs med håndvåben.

Målet var enkelt: Dræb flest mulige danskere, inden I selv bliver dræbt.

Alle danskere
På avisen ønskede terrorbagmanden Ilyas Kashmiri, at terroristerne skulle halshugge alle »gidsler« og smide deres hoveder ud af vinduet for at »skabe mest mulig opmærksomhed«.

Det skulle ske som hævn for offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne.

Ifølge de amerikanske myndigheder spurgte den amerikanske terrorist David Headley repræsentanter for terrorgruppen Lashkar-e-Taiba, om ikke man kunne ‘nøjes’ med at dræbe to fremtrædende ansatte på avisen for at begrænse tabstallene.

Det blev afvist.

»Alle danskere er skyldige,« sagde en ledende figur i Lashkar-e-Taiba omtalt som »Lashkar medlem A« ifølge de amerikanske myndigheder.

Headley har erkendt alt
»Lashkar medlem A« er ifølge Jyllands-Postens oplysninger formentlig terrorgruppens internationale leder Sajid Mir.

Både Sajid Mir og Kashmiri er fortsat på fri fod, og sidstnævnte er – ifølge de amerikanske myndigheder – stadig tæt på den øverste ledelse i terrornetværket Al Qaida.

Torsdag erkendte den 49-årige amerikaner med pakistansk baggrund David Headley, at han havde været med til at planlægge angrebet mod Jyllands-Posten.

Det skete blandt andet ved at filme bygninger under to ophold i Danmark i 2009

Headley med sin spesielle øyne – et blått og et brunt, tilhører gruppen av mennesker som får stadig større oppmerksomhet: han bor og lever i USA i lange perioder og kan komme og gå som han vil uten å vekke oppmerksomhet. For å gli enda bedre inn skifter han navn fra et asiatisk-islamsk til et amerikansk.

Terrorleder: Alle danskere er skyldige