NRK2 søndag 15. august kl 20.00 Mesteren og Margarita
Djevelen i forkledning

Denne adapsjonen av en den verdenskjente romanen «Mesteren og Margarita» kombinerer Moskvas yrende liv på 30-tallet med mystiske karakterer og atmosfære, kjærlighet og tragedie, Gud og djevelen – og evige filosofiske spørsmål.

På 1930-tallet gjestes Moskva av Satan selv, forkledd som Woland, en «magiker» av ukjent opprinnelse. Woland ankommer byen med et merkelig følge som inkluderer betjent Fagotto kledd i et grotesk antrekk, Behemoth – en skøyeraktig, skyteglad og pratsom katt, Azazello – en leiemorder med hoggtenner, den bleke Abadonna med sitt drepende blikk samt heksen Gella.

En bitter forfatter
Mesteren er en bitter mann. Hans historiske roman om Pontius Pilatus er blitt refusert, og på grunn av dette snur Mesteren ryggen til alt i den virkelige verden, inkludert hans hengivne kjæreste Margarita.

Margarita får så et tilbud fra djevelen; hun skal få innvilget et ønske hvis hun går med på å bli forvandlet til en heks på hans store midnattsball.

Den mystiske fremmede
I første episode rusler den unge poeten Ivan Bezdomnyi i parken sammen med Mikhail Berlioz, lederen for Moskvas forfatterforening. En mystisk fremmed dukker opp og fører samtalen deres over i et nytt tema, døden.

Den fremmede, som er Woland, forutser at Berlioz vil forlate denne verden ved at han halshugges. Han fortsetter med å argumentere for Jesu eksistens gjennom å beskrive et angivelig møte mellom Jesus og Pontius Pilatus.

Plutselig føres de to inn i Wolands historie, som i en hypnose. De er vitne til Yeshua Ha-Nozri (Jesus) sitt møte med Pontius Pilatus som dømmer ham til døden ved korsfestelse.

Russisk dramaserie fra 2005 i ti episoder
Basert på Mikhail Bulgakovs klassiske roman ved samme navn
Originaltittel: Мастер и Маргарита (Master & Margarita)
Regissert av: Vladimir Bortko

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.