Internett kommer til å bli en viktig faktor i organisering av intifadaer i europeiske land. Under opptøyene i banlieus i Frankrike ble sms’er brukt til å koordinere angrep og bevegelser. I Ishøj utenfor København har en Facebook-gruppe som oppfordrer til smadring av politiet 600 medlemmer.

En hører stadig om mennesker som mister deres konto på Facebook for anti-islamsk innhold. Men hvordan kan en slik gruppe som den i Ishøj få lov å holde på?

En politibil blev mandag aften igen udsat for angreb i Ishøj. Tidligere er politibiler blevet brændt af og udsat for hærværk, og denne gang var det altså stenkast. Angrebet fandt sted ved 20-tiden mandag på Bødkerpladsen i Ishøj, oplyser lokale kilder.

Måske skal gerningsmændene findes i omegnen af facebookgruppen ‘Ishøj Ghetto’ – se gruppen her – hvor medlemmerne jubler, hver gang en politibil angribes, eller politiet forhindres i at udføre sit arbejde.

På gruppens facebookside hedder det bl.a.: ‘MINE BRØDRE HVERGANG I SER EN POLITIBIL DEN SKAL BARE SMADRES’.

Gruppen har over 600 sympatisører, og de støtter bl.a.følgende udsagn på ‘Ishøj Ghetto’:

‘Fuck politi og staten. Vi pisser på deres vilkår. I Ishøj går folk rundt med pistoler og patruljer i gaderne. Vi har ikke brug for politiet. Vi er træt af dem. Det skal bare fucking sige klik i vores hovedet. Så ser vi kun sort. Så skal vi os nok skyde efter de der hunde! Politiet presser os. Vi presser dem. Inderst in…de ved de godt hvem der nakker hvem når de har fri. GHETTO OUTLAWZ G.O’

I Sverige er disse hendelsene mange og dagligdagse. Svenske medier har akseptert tingenes tilstand. Det gjør ikke danskene. Der reagerer man.

Men det er altså langt verre i Sverige. Å kalle det en intifada er ingen overdrivelse. Etymologisk betyr det «å riste av seg». De sinte muslimene ønsker å riste av seg det svenske og det danske samfunnet.

Politibil angrebet med sten