Innvandrere er de saligerklærede i den multikulturelle kirken, og ikke noe steder steder mer enn i Sverige. Svensker får nøye seg med å spille rollen som syndere. Hva er det som kan påkalle en medfølelse som overgår den som programmatisk tildeles innvandrere utenfra Europa?

Det er her tilfellet Inger (78) kommer inn. Plutselig skjer det noe med politisk korrekte kommentatorer som Brita Svensson i Expressen. Hun tar inn over seg at gamle er avhengig av å kunne ha tillit til omgivelsene for å kunne eksistere. 68’erne er snart selv pensjonister.

När jag påskhandlade i går mötte jag ett äldre par vid bröddisken.
Hon med rullator, han med ett förvirrat leende.
De hade varandra – och var totalt beroende av omgivningens välvilja och tolerans.
Hur mår pensionärerna i Landskrona?
Det är frågan som helt har glömts bort.

«Ilskan» over Ingers skjebne får Svensson til å reflektere over atferden til den mistenkte og hans familie. 23-åringen nekter for skyld. Hans brødre har ikke sett noenting. Men en av dem forteller at han sto bøyd over Inger og skrek på ambulanse.

Det henger ikke i hop.

Ingen erkänner.
Berättelserna från övriga är motsägelsefulla.
En bror till den anhållne klagar i en intervju att han «fick sitta på en stol i åtta timmar utan mat och vatten» i förhör hos polisen. Och samtidigt som han påstår att han inget såg och att hans bil, som vittnen såg på platsen, «var på service», säger han att han såg Inger ligga misshandlad på marken och att han skrek efter ambulans.
Det hänger inte ihop. Nu undrar man i stället ännu mer vad som egentligen hände där utanför Hemköp på Ringvägen i Landskrona.
Det verkar handla om flera personer, somliga nära släkt, som befann sig på parkeringsplatsen mitt på blanka måndagseftermiddagen.
Vad hade de där att göra? Varför vill de inte berätta vad som hände?

Fire islamske organisasjoner holdt i helgen en pressekonferanse der de uttrykte beklagelse og medfølelse. Men det skjer på en passiv, litt klagende måte. En av 23-åringens brødre får holde en lang utgreiing om truslene og avhørene hos politiet. Det etterlater et inntrykk av at man egentlig synes mer synd på seg selv. Det er ikke akkurat det offentligheten venter å høre. Man advarer mot å skjære alle over en kam, samtidig som man solidariserer seg med familien. Og hvordan oppfører den seg? Den nekter for alt. Det tiltaler ikke akkurat offentligheten i øyeblikket.

Det som skiljer kriminella sammanslutningar från vanligt folk är just den där tystnaden. Jag har sett det beteendet hos släkten som i samråd dödade Fadime Sahindal. Hos nazistgänget bakom Malexandermorden. Hos mamman i Vollsjö som verkade dölja uppgifter om vad som hände när hennes 15-årige son sköt ihjäl sin storasyster.
Om polisen lyckas få fram bevis, om någon kommer att åtalas för mord på Inger är det stor risk att denna person nekar genom hela processen.

De muslimske foreningene valgte å solidarisere seg med denne tausheten, og dermed fikk de ingen goodwill hos publikum.

Det er et helt sett av omstendigheter som gjør Inger-saken spesiell. Den skjedd midt på blanke ettermiddagen, med mange vitner. Ved å blånekte kan 23-åringen og hans familie judisielt lykkes å vri seg unna, skjønt aktor sier han er sikker i sin sak. Men det 23-åringen og familien eventuelt vinner i retten, taper de i anseelse. Og det omdømmetapet er allerede stort.

Den här tystnaden har jag upplevt tidigare

Expressen: Mordmisstänktes familj: «Det var en olycka»
«Han sa att familjen delade sorgen med de anhöriga till ihjälslagna Inger, 78, och sade samtidigt:
– Vi är väldigt tagna och mår inte alls bra, våra barn är hårt drabbade och skrämda. Olyckshändelsen orsakade oss en enorm sorg i vårt liv.

Fyra islamiska och arabiska föreningar hade kallat till mötet med syftet att mana till lugn i de oroligheter som råder i Landskrona efter dödsmisshandeln av Inger, 78. Även föreningarna kallar det som polisen just nu rubricerar som mord för en olyckshändelse.»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂