wootton_bassett.JPG

Den som trodde at den britiske patriotismen var død, har kanskje ikke fått med seg det som etterhvert er blitt tradisjon i den lille sør-engelske byen Wootton Bassett, som ligger like ved basen tilhørende det britiske luftforsvaret hvor falne soldater fraktes hjem fra Afghanistan: Når bilene med kistene drapert med Union Jack kjører langsomt forbi, står folk oppstilt langs veien i verdig ro for å vise de døde soldatene den siste ære, noe folk gjør helt uavhengig av sitt syn på krigen i Afghanistan. Det hele startet for snart tre år siden, da en eldre herre stilte opp i ensom majestet for å hilse en kortesje med falne. Dette ble lagt merke til, og ved neste anledning stilte mange mennesker helt spontant opp i taus samforståelse. Siden har dette fortsatt i samme verdige stil, uten noen form for planlegging.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂