Geir er tilbake i studio og vi kan inspirere hverandre og seerne. Selv er red. blitt inspirert av Steve Bannons Warroom, som i dag handlet om Memorial Days, dvs de falne. Amerikanerne holder sine falne høyt, og de har utkjempet mange kriger. Den første var uavhengighetskrigen og det var ikke noen pen krig. Britene behandlet ikke amerikanerne pent. De så på dem som forrædere og fanger ble sultet ihjel eller overlatt til å dø om bord på fangeskip som var flytende konsentrasjonsleire.

Historikere har samlet soldatenes egne fortellinger, f.eks om slaget om Fallujah i Irak. Ikke bare de døde hedres, men også minnet om hvem de slåss imot. Vi har lite om det i Norge.

Helena Edlund var feltprest i Afghanistan. Hun var til stede da vår første kvinnelige pilot, Siri Skare, ble drept. Det var et forferdelig oppløp, men man får på følelsen av at det ikke passer inn med dagens narrativ.

Første krav til historiefortelling er ærlighet. Det mangler.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.