Først var det Joe som kom med upassende kommentarer om en ungjente, nå er det visepresident Kamala Harris som tvitrer «god langweekend» med et selvforherligende bilde av seg selv, uten tanke på hvilken helg det er: Memorial Day, dagen da USA hedrer sine falne.

Som visepresident kan du bare ikke «glemme» at det er Memorial Day. Du skal minnes og gå foran med et godt eksempel. Harris ser ut til å ha «glemt» hva rollen innebærer.

Det flommet inn med bitende kommentarer:

Harris tweet virket usmakelig, som hun ville vise at hun gir blaffen.

Hun har flere negative forhold i opinionens øyne. Biden utnevnte henne til ansvarlig for krisen langs grensen i sør. Harris har ikke holdt en pressekonferanse siden hun ble utnevnt, og det er 67 dager siden. Hun har heller ikke besøkt grensen. I sum signaliserer dette samme likegyldige holdning som til Memorial Day. Harris bryr seg ikke. Det er revnende likegyldig, kan det virke som.

Hun er klar for opprykk den dagen Joe er så susete at han ikke lenger kan snuble seg gjennom jobben. Den dagen er kanskje ikke langt unna.

Harris tapte nominasjonskampen. Velgerne likte henne ikke. Nå forstår vi bedre hvorfor. Kamala er bare opptatt av Kamala, ikke amerikanerne.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.