Søndag advarte USAs visepresident Kamala Harris Israel om at det ville være en stor feil å invadere Rafah.

Flere medier i USA skriver om saken.

Harris sa at det kan få konsekvenser dersom Israel ignorerer Biden-administrasjonens «røde linje» og går inn i Rafah, sør i Gaza.

– Vi har i flere samtaler og på alle måter gjort det klart at enhver større militæroperasjon i Rafah vil være et stort feilgrep, sa Harris i et intervju på ABCs This Week:

– La meg fortelle dere én ting. Jeg har studert disse kartene. Det er ingen steder disse menneskene kan dra til. Vi snakker om rundt 1,5 millioner mennesker i Rafah som ble fortalt at de måtte dra dit.

Da Harris ble spurt om det ville få konsekvenser dersom Israel ikke fulgte administrasjonens «røde linje», sa hun: – Vi kommer til å ta ett skritt av gangen.

Visepresidenten får ufortjent lite anerkjennelse for at hun faktisk er ekspert på geografi – og kart.

Mange amerikanere og andre i verden var ikke lommekjent med Ukraina før Russlands invasjon. Kamala forklarer det slik at vi alle kan forstå:

– Ukraina er et land i Europa.

– Det eksisterer ved siden av et annet land som heter Russland.

– Russland er et større land.

Harris, som har blitt kalt Bidens «grense-tsar», uttalte seg i samme intervju med NBC om kaoset som utspiller seg på grensen mellom USA og Mexico, og reagerte på en viral video av mer enn 100 migranter som pløyer seg gjennom piggtråden ved El Paso i forrige uke.

En historie som først ble rapportert av The New York Post.

– Vi er helt på det rene med, og jeg tror de fleste amerikanere er på det rene med, at vi har et ødelagt innvandringssystem, og at vi må fikse det, sa Harris.

Visepresidenten, Joe Biden og Demokratene fortsetter å skylde på Republikanerne for grensekrisen.

Denne gangen var det Republikanerne som har stoppet en avtale i Senatet om å løse grensekrisen som en del av en større tilleggspakke med bistand til Ukraina, Israel og Taiwan, sa Harris til NBC News.

Det er usikkerhet rundt om Kamala Harris har vært i Rafah, ved Mexico-grensen eller i Europa.

Men hun har studert kart, så det så!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.