Sakset/Fra hofta

Redaktør Arnfinn Pettersen skriver på bloggen Den Tvilsomme Humanist at det pågår en Twitter-kampanje til støtte for protesterende unge iranere, og oppfordrer samtlige til å delta i kampanjen:

Twittersfæren eksploderte i går – omtrent samtidig som Knut Olav Åmås konkluderte med at det i all hovedsak er en arena for å utlevere personlig informasjon som ikke angår offentligheten – med meldinger relatert til valget i Iran og opptøyene der. Twitter er blitt en viktig arena for protest for unge iranere. En arena iranske myndigheter gjerne vil stenge ned.

For å forvirre dem går det nå en kampanje der alle kvitrere oppfordres til å endre tidsinnstillingene sine til iransk tid (GTM +3.30) og bosted til Tehran. Dette for å forvirre den iranske sensuren, slik at de går seg vill i falske iranske identiteter. Hvis du har en Twitter-konto: Gjør det nå. Hvis du ikke har: Skaff deg en og sett den opp med disse innstillingene.

Document.no oppfordrer sine lesere til å gjøre det samme – alle monner drar, og det kan i hvert fall ikke skade.

Flytt til Iran du også – og spre ordet!

TV2: Twitter hjelper Irans demonstranter

Kort tid etter at valgresultatet i Iran ble kjent blokkerte myndighetene flere internettsider og telefonlinjer. Allerede på valgdagen ble det umulig å sende SMS. Dette for å gjøre det vanskelig for store folkemasser å koordinere og arrangere demonstrasjoner og møter.

Det ble også umulig å komme inn på sider som Facebook og Twitter fra iranske servere. Dette har imidlertid mange iranere omgått ved å benytte seg av utenlandske proxy-servere.

Og som følge av den økte bruken av Twitter fra Iran har selskapet blitt oppmerksomme på sitt ansvar. Såkalte tweets (meldinger) som: «Please no maintenance tonight. Mobile & SMS net is down. Iran NEEDs twitter.» gjorde at selskapet utsatte sitt planlagte vedlikehold på nettsiden.