Journalist Tom Bakkeli kommer med sin andre bok om Afghanistan. Den avslører at Norge har spesialsoldater i Afghanistan som er skarpskyttere og tar ut Taliban-nøkkelpersoner. Dagsnytt hadde saken og var på nippet til å spørre: – Er ikke dette grovt?

Det er selvsagt galt å drepe noen i en krig. Norge er egentlig ikke i krig, det er det bare amerikanerne som er. De dreper. Norske soldater gjør ikke det.

Den andre fariseiske siden står FN-utsendingen Kai Eide for. Han hekter seg på den britiske øverstkommanderende som mener at krigen ikke lar seg vinne militært.

– Vi vet alle at vi ikke kan vinne militært. Striden kan bare vinnes med politiske midler. Det betyr politisk engasjement, sa han.

Han understreket at det betyr å møte alle parter i konflikten.

– Hvis man vil ha relevante resultater, må man snakke med dem som er relevante. Hvis man vil ha resultater som betyr noe, må man snakke med dem som betyr noe, sa han.

Enig i at krigen ikke kan vinnes

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂