Nytt

Svensk politi har arrestert tre gutter i 16-17 års alderen for overfallet og knivstikkingen av to homofile menn i Stockholm natt til mandag. Politiet rubriserer det som en hatforbrytelse. Den knivstukne ligger fremdeles hardt skadet på sykehus.

Attacken skedde samtidigt som Pridefestivalen, ett evenemang för homosexuella, bisexuella och transpersoner, pågår i Stockholm. Männen, som är i 25–30-årsåldern, överfölls sedan de kysst varandra utanför festivalområdet i Tantolunden.

Det ena offret knivhöggs i magen. Han skadades allvarligt och vårdades så sent som på onsdagen fortfarande på sjukhus.

De anhållna pojkarna kommer från de södra förorterna och är kända av polisen sedan tidigare.

«De södra förortarna» er TTs måte å omtale ungdom med innvandrerbakgrunn på.


Pojkar anhållna för Tantoöverfall