Innbyggerne i Stockholm rakk så vidt å stille klokken til vintertid før årets første strømbrudd var et faktum. 9800 husholdninger mistet strømmen sør i Stockholm.

Ett större strömavbrott drabbar södra Stockholm under måndagsmorgonen och påverkar Huddinge, Trångsund, Skogås, Länna och Lissma.

Reparation pågår, som mest var drygt 9 800 kunder hos Vattenfall utan el.

Enligt Vattenfall ska problemet vara helt löst runt klockan 11 på förmiddagen.

Dette melder P4 Stockholm.

I Tyskland er det foreslått å opprette varmehaller for å hjelpe mennesker som ikke har råd til å holde seg varme. I Storbritannia frykter millioner av eldre vinteren som nærmer seg.

Svenske kraftleverandører har tidligere advart om at de kan måtte stenge ned husholdningenes tilgang til energi for at industrien skal kunne holde produksjonen gående.

Att svenska hushåll för en stund kopplas bort från elnätet i brist på ström har aldrig tidigare hänt i Sverige.

Men efter nedläggningen av flera svenska kärnkraftverk och Rysslands beslut att strypa gasen till Europa har risken ökat, sa generaldirektør i Svenska kraftnät, Lotta Medelius-Bredhe.

– När elbörsen stänger dagen före ser vi om det konsumenterna vill ha räcker eller inte. Sedan kommer alla elhandlare få information om att vi inte kan leverera det de bett om. Då måste elhandlare se till att minska konsumtionen.

Det er som å leve i «Game of Thrones»: Winter is coming.

Les også:

Tyskland risikerer en økonomisk katastrofe allerede til vinteren

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.